Мария Габриел: Имаме нужда от още време за преговори

1
Това отговори на президента вицепремиерът в оставка
Това отговори на президента вицепремиерът в оставка Снимка: Facebook

Това отговори на президента вицепремиерът в оставка

Преговорите продължават. Имаме общи точки, разговорите са конструктивни. Това заяви вицепремиерът и външен министър в оставка Мария Габриел след консултациите с президента Румен Радев, предаде БГНЕС.

Габриел призна, че имат и различия с ПП-ДБ. „Именно по тази причина имаме нужда от още малко време за преговори, за да преодолеем тези различия“, добави тя.

Габриел заяви, че основата за съставянето на бъдещото управление са принципи като споделената отговорност, за да има много ясен механизъм за взимане на решения. „В този контекст има споразумение от наша страна, което беше предложено още преди две седмици и то бе сложено на масата. За нас е важно да се придържаме към него“, уточни вицепремиерът в оставка.

Габриел е отговорила на президента, че имат нужда от още малко време. „Благодарна съм за конструктивния тон, в който те протекоха през последните два дни“, заяви тя и уточни, че преговорите не са на закрито, защото има много ясен документ за позицията, от която ГЕРБ-СДС са тръгнали.

За нас е важно да работим върху общ текст, в който водещи са предложенията, които вече много ясно сме изложили. Много важно е да си дадем шанс тези преговори да продължат в конструктивен дух с открити разговори“, каза вицепремиерът в оставка

Мария Габриел подчерта, че няма червени линии и тя никога не е говорила за такива. „Няма да си променя речника. Диалогът, взаимното уважение, но и много ясното носене на отговорност, да се знае какво се случва е водещ принцип“, добави тя.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари