Мария Габриел бе приета от краля на Йордания Абдула II

0

Страните ни споделят общи амбиции, коментира министърът на външните работи

В рамките на официалното си посещение в Хашемитско кралство Йордания, вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел бе на аудиенция при н.в. крал Абдула II, съобщиха от МВнР.

"Република България високо цени отношенията с Хашемитско кралство Йордания. Сътрудничество и политически диалог са в основата на развитието на тези отношения. Страните ни споделят общи амбиции - България и Йордания могат да бъдат фактори за стабилност и сигурност и регионални иновационни лидери." - коментира Мария Габриел.

Акцент на дискусията бяха подобряването на търговско-икономическото сътрудничество, новите технологии и иновациите, сътрудничеството в сферата на отбраната, контактите между хората и туризмът, подкрепата за талантите и ролята на образованието.

Вицепремиерът изрази готовността на България да домакинства среща от "Процеса Акаба" през тази година - инициатива, чието начало крал Абдула II поставя през 2015 г. Тя благодари за приемането на поканата за визита на н. в. крал Абдула II в България и провеждането на срещата от "Процеса Акаба“ на равнище държавни глави по време на визитата му.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Арабелите оскубаха ли ѝ врабчето!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари