Марихуаната става легална в Илинойс от 1 януари

0
Търговец продал билети по 250 долара на клиенти, които искат да са на първа линия, когато магазинът му бъде отворен в сряда сутринта
Търговец продал билети по 250 долара на клиенти, които искат да са на първа линия, когато магазинът му бъде отворен в сряда сутринта

От 1 януари 2020 г. всеки над 21-годишна възраст ще може легално да си купи до 30 грама марихуана в американския щат Илинойс, предаде Ройтерс.

С влизането в сила на закона за употреба на канабис за забавление се очаква потребители да атакуват още на първия ден от новата година шепата лицензирани магазини в Чикаго.

Търговец продал билети по 250 долара на клиенти, които искат да са на първа линия, когато магазинът му бъде отворен в сряда сутринта.

Друг магазин пък ще използва високоговорител, за да привиква клиентите, които ще си чакат реда си в бар в съседство.

Така Илинойс се присъединява към десет други щата и окръг Колумбия, в които притежанието на малки количества от дрогата за употреба от пълнолетни е законно. Медицинската марихуана в Илинойс е легализирана още през 2014 г.

През юни губернаторът на щата Джей Би Прицкър, демократ, подписа закона, който разреши зачеркването на над 700 000 провинения и присъди, свързани с марихуана.

Има и недоволство. Но не всеки одобрява промените.

„Посланието, което тези глупави политици изпращат на нашата общност и особено на нашите деца, е, че това не е нищо особено“, коментира Дейвид Смит, ръководител на Семейния институт в Илинойс, който е против нововъведението.

„Свидетели сме на ръст на свързани с марихуана болести и пристрастяване“, допълни той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари