Маргарита Хранова взима нищожна пенсия

1
Голямата певица признава, че все още в душата си чувства обида
Голямата певица признава, че все още в душата си чувства обида Снимка: БНТ / Архив

Голямата певица признава, че все още в душата си чувства обида

Маргарита Хранова е емблема в Българската естрада. Слушали сме я от около 50 години насам и виждаме, че тя е една от най-големите професионалисти в естрадния бранш. За съжаление обаче, се оказва, че трудът й не е съвсем оценен подобаващо, какво трябва за една голяма певица като нея.

Наскоро тя сподели в социалните мрежи каква заплата взима и това наистина шокира аудиторията и провокира много коментари и размисли за положението на пенсионерите в страната ни.

Тя получава със 117 лева под минималната пенсия. Дори след увеличението от юли пенсията на певицата продължавала да стои закотвена на 350 лева. "Дано не допирам до нея“, споделя изпълнителката на "Устрем“, която взима едни от най-оскъдните пари в целия бранш, пише Sofialive.

Оказва се, че Маргарита Хранова дори не могла да се "класира“ за минималния размер от 467 лева, който влезе в сила от 1 юли, тъй като и тя подобно на мнозина свои колеги имала проблеми с доказването на стажа, които десетилетия наред стоят все така неразрешени.

Голямата певица признава, че все още в душата си чувства обида, че през 2019 г., когато е сред предложените за персонална пожизнена пенсия в размер на 700 лева, от Министерството на културата отказаха да й я дадат, без да посочат доводи за това. Дори не се обадили да съобщят решението си. 

За да се издържа Хранова разчита на концертната си дейност, която не прекрати дори по време на пандемията и продължаваше да има срещи със своята многобройна публика.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    5
    Певец, къща храни ли?
    НОИ попитали преди пенсия певец: "Какво си работил?". "- Пял съм!" - отвърнал творчески той. "Бе, то е ясно, че си пял, ама кажи ни ти, какво си работил?" - почудили се служителите.
  • 7
    4
    Габи
    Маргарита Хранова никакви доходи ли не е имала или прилежно ги е укривала. Наистина е грозно да ни поднясяте такива манипулации. Обикновения пенсионер със средна пенсия и пет живота да живее няма да види парите, които са минали през ръцете на Хранова.
  • 10
    3
    Дама
    Горката тя! Защо не каже от военните каква заплата взима като я водят на щат и защо я водят на работа при военните какви ги върши та яде народни пари! Колко много има като нея с малки пенсии ами да ги запишем на работа при военните и тях или Хранова е от шарената крава ! Абсурдите в България край нямат! И тя седнала по ТВ да плаче!
  • 8
    2
    Куку
    Тая има частен картинг и да не реве
  • 7
    1
    Моя милост
    Статията е претопляна манджа. Да е мислила на младини.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари