Марешки се обяви за българския Алексей Навални

0
"Аз съм в същата позиция като Навални. Аз съм политик, който е атакуван заради политическите си виждания. Кой в България е Навални? Кого атакуват затова, че се явява в политиката и помага на хората?", пита Марешки
"Аз съм в същата позиция като Навални. Аз съм политик, който е атакуван заради политическите си виждания. Кой в България е Навални? Кого атакуват затова, че се явява в политиката и помага на хората?", пита Марешки Снимка: БТА

Лидерът на ВОЛЯ обяви, че е в същото положение като руският опозиционер

Лидерът на "Воля" - Веселин Марешки, се обяви днес, на практика, за българският Алексей Навални. Направи го в студиото на Нова, за която даваше интервю по целия конспект - изборите след около месец, коалицията в НФСБ на Валери Симеонов, управлението на Бойко Борисов, пише Клуб Z

Конкретната му заявка да се приравни с руският опозиционер, който в момента е в затвора след като срещу него бе направен опит за покушение с бойното отровно вещество Новичок, дойде след въпрос за мнението му относно Навални. Марешки отговори така:

"Аз съм в същата позиция като Навални. Аз съм политик, който е атакуван заради политическите си виждания. Кой в България е Навални? Кого атакуват затова, че се явява в политиката и помага на хората?"

Въпреки че към момента не е ясно как точно може Марешки да бъде оприличен на Навални, той вероятно има предвид присъдата му на първа инстанция за изнудване, с която той се превърна в първият действащ зам.-председател на Народното събрание, който работи с наказателна присъда.

Лидерът на "Воля" обаче не приключи до тук и обяви, че премиерът Борисов трябва да се обяви и в негова защита, точно както го е направил с Навални:

"Трябва да има равноправие. Считам, че правосъдието трябва да си свърши работата, както в моя случай, така и в този с Навални".

Припомняме, че това не е първият път, в който Марешки се нарежда до големи исторически личност.

Преди време смяташе, че може да се смята за носителите на Нобелова награда Лех Валенса и Нелсън Мандела.

Иначе - извън собствените си сравнения със световноизвестни дисиденти, Марешки коментира и обявената преди няколко дни предизборна коалиция на неговата партия с тази на Валери Симеонов - НФСБ. Разбрахме, че самият Марешки много се дърпал за обща патриотична коалиция и то заради "скандалите покрай Красимир Каракачанов около паспортите, с харчовете за самолети, с арестуваните му министри".

Валери Симеонов обаче много настоявал за такова обединение, настоявал лично да бъде в коалиция с "Воля". Така, когато Каракачанов обяви, че ВМРО ще се яви все пак сама на изборите, "мигновено направихме това, за което говорим над година".

Дружбата с Валери Симеонов пък била нормална, нищо, че преди време самият Марешки поиска оставката на лидерът на НФСБ, когато последният бе зам.-председател на НС. Така било в политиката - "всеки си прави грешки, ние не сме някаква диктатура", обясни миролюбиво Марешки и дпълни, че "когато се направи грешка, ние критикуваме".

Двамата със Симеонов пък намерили сили да загърбят егото си и направи коалицията, за да дадат шанс на хората да гласуват за партии и формации, които "мислят за обществото, а не за партийния си интерес".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари