Марешки: Концепцията на Каракачанов ще увеличи правата на ромите

0
Това е начин за пореден път ВМРО да си купят цигански гласове, каза лидерът на "Воля"
Това е начин за пореден път ВМРО да си купят цигански гласове, каза лидерът на "Воля" Снимка: bTV / архив

Концепцията за интеграция на ромите под благовидната идея за уж ограничаване правата на циганите, на практика ги увеличава и това е начин за пореден път ВМРО да си купят цигански гласове.

Това заяви на брифинг в парламента лидерът на партия "Воля" Веселин Марешки по отношение на предложената от лидера на ВМРО и министър на отбраната Красимир Каракачанов стратегия, която включва идеи като аборти с държавни пари и доброволни отряди.

"Загубих си времето да се запозная с иначе хубавата, но циганска работа на Каракачанов, защото с този документ вместо да се ограничат привилегиите на ромите, на практика се въвеждат нови привилегии", коментира Марешки пред журналисти, цитиран от БТА.

"Защо с парите на всички нас да плащаме прищявката на Каракачанов да плащаме абортите на циганките, които нямали възможност да си платят?", попита той.

И припомни предложение на "Воля" за подкрепа увеличаване на раждаемостта при образованите семейства.

"Това не беше подкрепено от така наречения патриот Каракачанов, а сега ни пробутва да плащаме за земя, за апартаменти и за аборти на циганите", каза още той.

Марешки изрази несъгласие с решение на правителството от декември 2018 г., с което се предоставят 20 млн. лв. на "Национална спортна база", за да бъдат придобити мажоритарен брой акции от частна спортна зала в Русе.

По думите му залата е построена с инвестиции на братя Атанас и Пламен Бобокови, които били близки до лидера на ВМРО Красимир Каракачанов.

Марешки каза, че проектът е предвиждал заедно със залата да бъдат построени мол, офис-сграда, петзвезден хотел, но това не се е случило.

"На практика залата не носи никакви приходи и се издържа предимно от спонсорство. Т.е. абсолютно явно е, че тази инвестиция е неефективна, тези така наречени бизнесмени близки до ВМРО се чудят как да се отърват с печалба или с минимална загуба от тази своя инвестиция и са намерили начина това да го направят с парите на българския данъкоплатец. Откъде накъде всички ние ще заделяме 20 млн. лв., за да спасяваме неефективна инвестиция на определен бизнесмен, само защото е близък до една от партиите, която е малък коалиционен партньор? Считаме, че това е една отвратителна корупционна сделка", каза Марешки и допълни, че ще уведоми министър-председателя, че категорично се противопоставя на такива сделки.

Източник: БТА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари