Марешки иска да е премиер!

0
Това, с което се занимавам, рано или късно, става номер едно, споделя лидера на "Воля"
Това, с което се занимавам, рано или късно, става номер едно, споделя лидера на "Воля" Снимка: БГНЕС

На пресконференция днес на въпрос от журналист кой министерски пост би го удовлетворил, спечелилият 4.15% от вота Марешки отговори: „Министър-председателският“.

„Това, с което се занимавам, рано или късно, става номер едно“, заяви той и показа, че министерски пост би бил под нивото му: „Аз министър няма да ставам“.

Марешки обаче бе категоричен, че има достатъчно подготвени хора за всички министерства и посочи за пример най-вече икономиката, но също енергетиката, здравеопазването, културата, образованието, спорта, МВнР и МВР. Имал и изключително подготвени хора за земеделие и туризъм, пише OFFNews.

Все пак лидерът на „Воля“ показа, че и без премиерския пост би участвал във властта:

„Имаме ясно изразен фаворит. Негова е отговорността да предложи за първи мандат правителство. Влизаме в преговорите, живот и здраве, ако ни поканят, и показваме нашата програма. Ако има съглашателство по нея, подкрепа на приоритетите, които считаме за основни за България, ние ще участваме в едно такова правителство, за да изпълним това, което сме обещавали.".

Марешки поиска реални постове във властта и беше категоричен, че няма да следва модела на Патриотичния фронт - подкрепа срещу принципи: "Или участваме директно и носим отговорност, или сме опозиция", заяви той.

Източник: OFFNews
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари