Маратонът в Русе продължава

0

През изминалата седмица националната кампания Маратон на четенето бе в ЦДГ „Пинокио“, ЦДГ „Пинокио - 1“ и ЦДГ „Зора“.

Библиотекарите от РБ „Любен Каравелов“ гостуваха на децата и техните учители, които бяха подготвили специална програма.

„Забавно игрочетене“ бе темата на инициативата в двата филиала на детска градина „Пинокио“.

Малчуганите представиха драматизации на известни приказки, пяха и танцуваха. Възпитаниците на детска градина „Зора“ бяха подготвили драматизация по приказки на Ран Босилек и на сцената оживяха любими приказни герои. Заедно с библиотекарите малките русенчета четоха избрани откъси от български автори. Децата от ЦДГ „Незабравка“ също се присъединиха към Маратона на четенето.

Те преживяха едно вълнуващо приказно „пътешествие с влак“ в Библиотеката. Разгледаха с интерес обслужващите отдели, четоха книжки от български автори, а след това станаха читатели на Детския отдел.

На 16 април, събота, в рамките на Маратона, в Детския отдел ще има кастинг за книга. В него ще бъдат представени книги от кампанията „Бисерче вълшебно 2016“, чийто финал е на 17 април. Домакините са подготвили и презентация за историята на книгата. След това с помощта на библиотекарите децата ще си направят своя мини книга. Началото на инициативата е в 11.00 ч.

През следващата седмица националната кампания в Русе продължава на 19 и 21 април, когато маратонците от Библиотеката ще бъдат в ЦДГ „Пролет“ и ОУ „Братя Миладинови“. В кампанията ще се включат студенти от специалност „Социални дейности“ при РУ „Ангел Кънчев“, които ще четат в Центъра за психично здраве и в Дневния център за стари хора в кв. „Дружба“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари