Малкото голямо приключение в нощта на Андерсен

0

Нощ на Андерсен: „Малкото голямо приключение“ и откриване на Маратона на четенето - 2017:

Нощта на Андерсен, която тази година е под надслов „Малкото голямо приключение”, започва в 18.30 ч. на 31 март (петък), в навечерието на  Международния ден на детската книга и изкуствата за деца - 2 април, рождената дата на Ханс Кристиян Андерсен.

През 2017 г. Русенската библиотека организира инициативата в партньорство с Образователен театър „Любознайко“. 16 деца от различни русенски училища ще се включат в „Малкото голямо приключение” и с много игри и забавления ще съпреживеят вълшебството на Андерсеновите приказки. Участниците ще се впуснат в невероятни приключения, ще решават загадки, ще дешифрират кодове... Очаква ги една незабравима и вълнуваща нощ в Библиотеката!

На 1 април, събота, от 10.00 ч. в Детския отдел на Библиотеката е официалното откриване на Маратона на четенето - 2017. По време на инициативата ще бъдат наградени най-четящите деца на Русенската библиотека за 2016 г.

Регионална библиотека „Любен Каравелов“ – Русе се присъединява към Маратона на четенето с поредица от инициативи за стимулиране на четенето. Националната кампания се провежда по идея на Българската библиотечно-информационна асоциация в партньорство с Асоциация „Българска книга“ и инициативата „Походът на книгите“.

Кампанията насърчава четенето и общуването с книгите – носители на непреходните ценности в човешката история и култура. И през тази година Маратонът отново ще се превърне в извор за вдъхновение и повод за проява на креативност в организирането на събития, посветени на четенето.

Инициативите на Русенската библиотека в рамките на Маратон на четенето - 2017 се реализират в партньорство с преподаватели и студенти от РУ „Ангел Кънчев“ и Образователен театър „Любознайко“. В кампанията ще се включат учители и възпитаници на СУ за европейски езици „Св. Константин-Кирил Философ“, СУ „Христо Ботев“, ОУ „Любен Каравелов“, ОУ „Братя Миладинови“, ОУ „Тома Къраджиев“, ДГ „Слънце“ и др.

ПРОГРАМА

Маратон на четенето - 2017

31 април, петък, 18.30 ч., Детски отдел - Нощ на Андерсен: „Малкото голямо приключение“

1 април, събота, 10.00 ч., Детски отдел - Официално откриване на Маратон на четенето - 2017 и награждаване на 10-те най-четящи деца на Регионална библиотека „Любен Каравелов“ за 2016 г.

3 април, понеделник, 11.30 ч., ОУ „Тома Кърджиев“ - „С книгите от „Бисерче вълшебно“ и учениците  от  ОУ „Тома Кърджиев“.

4 април, вторник, 11.00 ч. , Детски отдел - „В света на Елин Пелин“ заедно с учениците от ОУ „Христо Смирненски“.

5 април, сряда, 10.30 ч., ДГ „Слънце“ - „Приказни вълшебства“, сътворени от децата от ДГ „Слънце“.

6 април, четвъртък, 17.30 ч., Фоайе, ІІ етаж - „Огледало без рамки“ и Стоичко Миличин.

6 април, четвъртък, 8.00 ч., ОУ „Алеко Константинов - „Имало едно време…“ с приказките на Мая Дългъчева, разказани от студенти-педагози и преподаватели от РУ „Ангел Кънчев“.

6 април, четвъртък, 8.00 ч., ОУ „Христо Ботев“ - „Вече сме грамотни, заедно четем“. Детски празник на първокласници от СУ „Христо Ботев“

6 април, четвъртък, 17.30 ч., Зала „Изкуство“ - Празник на буквите заедно с първокласници от СУ за европейски езици „Св. Константин-Кирил Философ“ и Образователен театър „Любознайко“.

10 април, понеделник, 17.30 ч., Фоайе, ІІ етаж - Приключенията на Прасчо“,  описани  от Надежда Радева и Атанас Илиев.

11 април, вторник, 17.30 ч., Фоайе, ІІ етаж - Историята на „Съюза на офицерите и сержантите от запаса в гр. Русе през годините и днес”, разказана от Димитър Вълков.

20 април, четвъртък, 15.00 ч., ОУ „Любен Каравелов“ - Кастинг на книга с ученици от ОУ „Любен Каравелов“.

22 април, събота, 10.30 ч., Детски отдел - С раница в планината четем от книгата  „Оцеляване в дивата природа“ на Беър Грилс.

24 април, понеделник, 17.00 ч., Зала „Изкуство“ - „Пусть всегда будет солнце“ :  Конкурс за руска и славянска поезия.

26 април, сряда, 11.00 ч., ОУ „Братя Миладинови“ - „В приказния свят на Ангел Каралийчев“ заедно с  ученици от ОУ „Братя Миладинови“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари