Мангъров: Ако не си сменяш маската на два часа е все едно да не си сменяш бельото цяла седмица

2
Мангъров:"Ако нас ни изследват и установят, че сме заразени, че отделяме вируса, но на нас ни няма нищо, аз не виждам причина ние да бъдем затворени. Аз не бих се съгласил да ме изследват."
Мангъров:"Ако нас ни изследват и установят, че сме заразени, че отделяме вируса, но на нас ни няма нищо, аз не виждам причина ние да бъдем затворени. Аз не бих се съгласил да ме изследват." Снимка: БГНЕС

"Това, което се наблюдава в страната е, че броят на истински болните, т.е. тези, които са в реанимациите е горе-долу един и същ. Той се движи някъде между 20 и 30 души. Тези, които са тежко болни и в болници са 400 души. Установените заразени спрямо броя направени тестове се движи между 3 и 5 %."

Това заяви доц. Атанас Мангъров в ефира на "Делници".

По повод статия на социологът Цветозар Томов във вестник "24 часа", озаглавена "От втори в Европа срещу вируса падаме до 23-о място", Мангъров коментира:

"Този начин на представяне на тестове е некоректен, защото когато сстава дума за тестове, това не означава непременно хора. От заразените, болни са много малка част от тях. 90 на 100 им няма нищо. Има един малък процент, които имат симптоми на грипоподобно заболяване и още един малък процент в тежко състояние, които влизат в реанимациите."

На въпрос заразен означава ли болен, Мангъров отговори:

"Не. Ние с вас може да сме заразени. Аз не съм се изследвал, вие също не сте се изследвали. Ако нас ни изследват и установят, че сме заразени, че отделяме вируса, но на нас ни няма нищо, аз не виждам причина ние да бъдем затворени. Аз не бих се съгласил да ме изследват."

На въпрос защо се налага карантината, директорът на детското отделение в Инфекциозна болница коментира:

"Няма нова нормалност. Нормалността е една и съща. Тя трябва да бъде, че когато човек е болен, независимо дали човек е заразен с COVID-19 или не, трябва да може да влезе в болница."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първите три дни от бащинството са незабравими. След това жените ги изписват от родилното.

Харесай Дунавмост във Фейсбук