Мамо, това не е бай тате, той е жив

2
Така трите деца на Атанас Ламджиев, който загина в петък при катастрофа в Пловдив, реагирали, когато видели тялото му в погребалната агенция
Така трите деца на Атанас Ламджиев, който загина в петък при катастрофа в Пловдив, реагирали, когато видели тялото му в погребалната агенция

"Мамо, това не е бай тате. Той е жив".

Така трите деца на Атанас Ламджиев, който загина в петък при катастрофа в Пловдив, реагирали, когато видели тялото му в погребалната агенция.

"Бил е толкова обезобразен, че е трябвало да лепят главата му с восък. Не приличаше на себе си", разказа съпругата на жертвата Корнелия Петкова, цитирана от 24 часа. По настояване на децата си - 10-годишния Валентин, Александра- 9 г., и Константин - 7 г., тя ги завела да видят баща си. Хлапетата го наричали с любов "бай тате".

По думите на майката те са шокирани от смъртта му и не можели да повярват, че вече го няма. Спели с дрехите му и непрекъснато плачели. Вчера семейството е погребало Атанас. Приятелка на Корнелия й дала дрехи, които била купила за мъжа си, за да облекат покойника.

"Разчитахме само на заплатата на Наско. Самата аз не работя от 11 г. Грижа се за домакинството и децата", обяснява Корнелия. Във фаталната нощ - на 18 ноември, Атанас отишъл с племенника си Димитър и приятелката му Поля да слагат коледна украса на магазин в центъра на Пловдив.

"Няма да се бавя. Сигурно ще е около час. Не ме чакай, лягай си", поръчал Ламджиев на жена си. Около 1:30 ч. - точно когато е станала катастрофата, Корнелия внезапно се събудила. Не могла да заспи и започнала да шета вкъщи. Малко преди 4 ч. на вратата се позвънило. Жената видяла през шпионката двама полицаи и отворила.

По думите й в първия момент си помислила, че може да е нещо свързано със забавено изплащане на кредит, който били теглили. За него ги дали на съдия-изпълнител.

"Тук ли живее Атанас Ламджиев?", попитали униформените. След утвърдителния й отговор добавили - "ще ви съобщим нещо, обаче". Края на изречение Корнелия не чула, тъй като припаднала. Веднага била повикана линейка.

"След като се свестих, събрах децата, за да ги подготвя да чуят най-страшното. И преди съм им говорила за живота и смъртта. Казах им да бъдат смели, защото нашият бай тате е умрял, но душата му ще бъде завинаги с нас", разказа през сълзи Корнелия. Тя е разтревожена от това, как ще издържа семейството си. В продължение на 3 г. е търсила работа, но никъде не я вземали, щом ставало ясно, че има 3 деца.

Фамилията има общо 4900 лв. кредит към две институции. Във фаталната нощ заедно с Атанас умира и Виолета Симеонова, която е била материално отговорно лице на магазина, където е била направена коледна украса. Жената има малко бебе, чакала го с мъжа си повече от година. Съпругът на починалата е пловдивски полицай.

Докато двете семейства са все още в шок от загубите на близките си хора, шофьорът виновник за трагедията - Любомир Трайков, син на собственик на транспортна компания, е в болница под полицейска охрана. По разпореждане на окръжна прокуратура той е задържан за 72 часа. Предстои в съда да бъде внесено искане той да бъде оставен за постоянно в ареста.

Според разследващите Трайков е карал с над 100 км в час с 0, 6 промила. С бясна скорост е блъснал пежото, управлявано от Атанас Ламджиев, и го е влачил 15-20 м. След трагедията в интернет се появи онлайн петиция, с която се настоява за строго и ефективно наказания на водача на аудито.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари