88 000 нови пенсии през 2021 година

0
Средно пенсия у нас се получава за период от 21 години и 4 месеца
Средно пенсия у нас се получава за период от 21 години и 4 месеца Снимка: БГНЕС / Архив

Прекратените пенсии поради смърт са били 140 000 

През миналата година Националният осигурителен институт е отпуснал малко над 88 хиляди нови пенсии, а прекратените поради смърт на пенсионер са били 140 хиляди, при 99 хиляди прекратени на това основание през 2020 та. Средно пенсия у нас се получава за период от 21 години и 4 месеца, съобщава БНР.

Данните от годишника на Националния осигурителен институт за пенсиите сочат, че жените у нас получават пенсия средно за период от 24 години и четири месеца, докато при мъжете плащането е значително по-кратко - за период от 18 години.

В същото време статистиката показва, че към края на миналата година 203 000 души са продължавали да работят, след като са се пенсионирали и фигурират в регистъра на осигурените.

Най-много работещи пенсионери към 31 декември е имало в бюджетния сектор – 47 400, следвани от пенсионери, които полагат труд в сектор "Охрана и разследване" – 17 600, и други над 14 хиляди в търговията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари