Малки Леонардовци дариха пари на неонатологията в УМБАЛ „Канев”

2

Световният ден на околната среда – 5 юни, беше отбелязан по подобаващ начин в Първо частно училище и детска градина „Леонардо да Винчи”, Русе.

Учениците, подкрепени от своите учители, поставиха на сцена театралната постановка „Мисията ПЧЕЛАзможна”. Сценарият е плод на съвместните усилия на ученици и учители от пет страни – Румъния, Полша, Хърватска, Португалия и България, в рамките на проект А ВЕЕ С  (Artistic Approach to Business Education, Entrepreneurship and Culture) по програмата ЕРАЗЪМ+ на Европейския съюз.

На първата обучителна среща в Хърватска, през есента на 2017г. децата се учиха как се създава сценарий за пиеса, как се режисира и се прави сценографията, костюмите и се поставя на сцена. Екипите от всички страни-партньори заедно написаха сценарий за доброто и злото в света на работливите пчелички. Пиесата ще бъде поставена на сцена във всяка страна от партньорството.

Постановката на „Мисията ПЧЕЛАзможна” беше придружена от базар, за който учениците от начален и прогимназиален етап изработиха куп интересни и атрактивни сувенири. Печалбата от които, в размер на 1340 лв. беше връчена на представител на Отделението по неонатология към УМБАЛ „Канев”, Русе.

Малките Леонардовци не само дариха  паричките, спечелени от артистичните им умения за бъдещето на бебчетата, но и превърнаха Световния ден на околната среда в тържество на духа, благотворителността, съпричастността и екосъзнанието.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари