Малката Евелин остава белязана доживот

4
С дълги ръкави в жегата и без сапун за момиченцето
С дълги ръкави в жегата и без сапун за момиченцето

Детето трябва да ходи с дълъг ръкав в жегата.

Ухапаното от комар дете едва се измъкна от лапите на смъртта. С дълги ръкави в жегата и без сапун за момиченцето.

Белязана доживот остава малката Евелин от Червен бряг.

3-годишното момиченце получи тежки изгаряния след лечение в спешния център на града. До изгарянето се стига след ухапване от комар, пише България Днес.

Детето разчесва пъпката на дясната си ръка и се подува. По думите на майката Анелия Бухалова при смяна на превръзката лекарката я маже обилно с йодасепт и я отпраща. На следващия ден Анелия вижда пораженията по ръката на дъщеря си и веднага тръгва към София да търси помощ от лекарите в "Пирогов". Там й обясняват, че при забавяне дори от един ден детето е можело да почине от отравяне на кръвта.

"Вече се възстановяваме, но белегът е налице", споделя Бухалова докато се опитва да намери подходящо мазило, за да прикрие поне част от ужасяващия отпечатък на ръката на дъщеря си.

В най-големите жеги малката Евелин трябва да ходи с дълъг ръкав, тъй като лекарите изрично са забранили излагане на слънце.

"Лекарите ни казаха никакво слънце, шампоан или сапун да не попада на ръчичката", допълва майката.

От спешния център в Червен бряг тепърва се запознават със случая. Лекарката, която е сменила превръзката на детето, твърди, че не е допуснала грешка.

"Смених само превръзка. Сложих суха марля и го насочих към хирург. Питам се защо точно моето име е намесено, след като в лечението са взели участие доста хора", коментира д-р Ваня Кирилова от спешния център в Червен бряг.

Семейство Бухалови са твърдо решени да търсят възмездие в съда. Предстои той да реши кой точно е виновен за непоправимите травми на малката Евелин.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари