Малчугани се забавляваха на пъстроцветен празник

1

Изключително представление направиха децата и младежите от клуба по ушу и тайчи към Младежкия дом, заедно със своите приятели от спотен клуб „Калагия”.

На 01 декември в голямата зала на Доходното здание възпитаниците на Мария Неделчева и Искра Бонева поднесоха фойерверк от детско творчество и фантазия.

Те дадоха пример възрастните, как се постига успех с енергия, светла вяра и всеотдайност и развълнуваха всички с невероятните си артистични качества и усет към изкуството.

Този експеримент, вдъхновен от музика и театър, от книгите за Мечо Пух и Малкия Принц, от мислите за древните и съвременните мъдреци, се осъществи с подкрепата на Община Русе и Общински младежки дом, родители, деца, членовете на „Калагия“, на медиите, приятели и Фондация „Бистра и Галина“.

Спектакълът, разказващ за детските и фантазии, беше смесица от няколко вида изкуство – пантимима, ушу и тайчи. Пантомимата е древно изкуство, което използва езика на тялото и жеста, а „където свършват думите – започва жестът. Пантомимата прави невидимото видимо.“

Ето и мнението на децата:

Ние всички обичаме да тренираме ушу и тайчи, които са и изкуство, и спорт. Забелязахме, че освен че станахме по-здрави, по-дисциплинирани, по-силни, по-хармонични, ние развиваме нови творчески способности. Така се появи интересът ни към изкуството на пантомимата. Има нещо общо между ушу, тайчи и пантомимата. Където свършват думите – започва жестът. Много е забавно, интересно и поглеждаш към света, който те заобикаля, по нов начин. За първи път представихме пред вас спектакъл, който ние всички заедно сме създали, всички сме фантазирали и играем с удоволствие. Моля подкрепяйте ни. И не забравяйте - истински се вижда само със сърцето.“

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари