Малчугани се учиха как се оказва първа помощ

0

Участници в Академия за малчугани се срещнаха с активисти на Български младежки червен кръст (БМЧК).

Децата с нетърпение очакваха доброволците - лектори по програма Хелфи Ан-Мари, Йоанна, Мария, Аника и националния обучител по първа помощ Толга Мехмедов. Младежите от БМЧК успяваха да спечелят сърцата на малчуганите.

Присъстващите научиха кога, как и защо да се обадят на телефон 112, какво е съдържанието на раницата за първа до лекарска помощ,  видовете превръзки при различни наранявания, както и интересната и поучителна история на духчето Хелфи. Децата от Академия за малчугани се срещнаха и с Иво Дамянов – специалист ВСС и воден спасител, който говори по темата за водния травматизъм.

Всички присъстващи на беседата получиха подарък -книгата „Безопасно под над около във водата“, която им даде възможност да научат още от правилата за безопасност, както и други полезни факти за водата. Забавните игри, придружаващи обученията са едно от любимите занимания на всички участници.

Дейностите се осъществиха под вещото ръководство на изпълнителния директор на БЧК – Русе Антоанета Ябанозова.

БМЧК един от партньорите по проекта „Търсачи на знание“, който се реализира от РБ „Любен Каравелов“ по програма „Знание и растеж, осъществявана от Фондация „Русе – град на свободния дух“ с подкрепата на фондация „Еконт“

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари