Макрон: Реформите на френското правителство ще продължат въпреки кризата

0
Общественият ред трябва да бъде възстановен, смята френският президент
Общественият ред трябва да бъде възстановен, смята френският президент Снимка: Gulliver/Getty Images

Президентът Еманюел Макрон заяви в четвъртък, че ще продължи с програмата на своето правителство за трансформиране на Франция, като добави, че общественият ред трябва да бъде възстановен след месеци на протести.

"Промените, които са в ход, и трансформациите, които са от съществено значение за нашата страна, не трябва да бъдат спирани", каза Макрон в дългоочакваната пресконференция в Елисейския дворец. Той обеща, че след почти половин година понякога бурни протести на "жълтите жилетки" срещу неговото управление, "днес, преди всичко, общественият ред ще се върне и с него съществено споразумение" във френското общество, предаде NOVA.

Макрон обеща също "значително" да намали данъка върху доходите на работниците във Франция, като в същото време защитава спорното си решение да премахне данък върху имуществото в началото на мандата си.

"Искам съкращения за хората, които работят, чрез значително намаляване на данъците върху доходите", каза Макрон по време на реч, в която излага отговора си на петмесечни антиправителствени протести.

"Помолих правителството да приложи това намаление на данъците, като го финансира чрез премахване на някои данъчни облекчения за компаниите, от необходимостта да работят по-дълго и намаляване на публичните ни разходи", добави Макрон.

Макрон каза, че е знаел за оплаквания срещу решението му да реформира специален данък върху доходите на милионерите в месеците след избирането му през май 2017 г.

Той заяви, че ще бъде преразгледан през 2020 г. и в опит да го оправдае заяви, че той е предназначен да стимулира инвестициите във френската икономика. Макрон също така подчерта, че част от данъка - върху имуществото на високоплатените - е бил запазен.

"Това беше реформа, която да стимулира производството, а не подарък за богатите", каза той.

Източник: NOVA
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари