Макрон посрещна Тръмп

0
Американският президент Доналд Тръмп и съпругата му Мелания бяха посрещнати от френския държавен глава и съпругата му
Американският президент Доналд Тръмп и съпругата му Мелания бяха посрещнати от френския държавен глава и съпругата му Снимка: Michel Euler / AP

Американският президент Доналд Тръмп и съпругата му Мелания бяха посрещнати от френския държавен глава Еманюел Макрон и съпругата му Брижит в мемориалния военен комплекс Дом на инвалидите в Париж, предава БТА.

Церемонията по посрещането на Тръмп и съпругата му от френската президентска двойка се състоя в двора на сградата. Двамата президенти се ръкуваха сърдечно, после френски военен оркестър изпълни химните на Франция и САЩ. След това Макрон и съпругата му отведоха Тръмп и съпругата му в църквата Сен Луи, която е част от комплекса и там в подножието й се спряха пред саркофага, в който са тленните останки на Наполеон. После те се спряха и пред гроба на маршал Фош, един от най-големите военни командири през Първата световна война.

След церемонията по официалното посрещане, в посолството на САЩ в Париж Тръмп почете американски ветерани от Втората световна война. Във видеозапис от събитието, качен в профила му в Туитър, той посочва, че връзките между САЩ и Франция "са изковани в пламъците на войната". На събитието Тръмп беше придружаван от трима американски ветерани, участвали в Десанта в Нормандия през юни 1944 г. Американският президент ги нарече "истински герои", които са се "били се за свобода".

Предстои официалният разговор на Тръмп с Макрон в Елисейския дворец, после двамата ще дадат обща пресконференция. Тази вечер Макрон и съпругата му дават вечеря в чест на Тръмп и Мелания в изискания ресторант "Жул Верн", който е на втория етаж на Айфеловата кула.

Източник: БТА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари