Македонското МВР следи, когато се пише против България във „Фейсбук“

0
„Република“ (РСМ): Полицията наблюдава и санкционира речта на омразата в социалните медии във връзка с актуални събития в България
„Република“ (РСМ): Полицията наблюдава и санкционира речта на омразата в социалните медии във връзка с актуални събития в България

Полицията наблюдава и санкционира речта на омразата в социалните медии във връзка с актуални събития в България

Вътрешният министър Оливер Спасовски заяви, че те си сътрудничат с български колеги по този въпрос, пише македонското опозиционно издание “Република“, цитирано от агенция Фокус.

„Ние ги следим предприети са определени разследващи действия за определени групи във „Фейсбук“ и други мрежи. И това е не само заради ситуацията, но и като цяло, защото проблемът с речта на омразата е сериозен, той предизвиква неприятелски действия в други страни, въпреки че в този период е малко по-силно изразен поради ситуацията,“ каза министърът.

Той заяви, че си сътрудничат ежедневно с българските си колеги, с местното министерство на вътрешните работи, по такива случаи там и по всеки друг въпрос - език на омразата, организирана и транснационална престъпност, миграция, не само със съседните държави, но и с всички страни в региона и в ЕС.

В интервюто за българска медия премиерът Зоран Заев също похвали, че са реагирали бързо, за да изчистят случая с изгарянето на българското знаме, както и че са освободили журналиста Зоран Иванов от Изпълнителния съвет Македонската информационна агенция заради написаното от него във „Фейсбук“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари