Заев и Мицкоски мълчат за приноса на армията ни за освобождаването на Скопие

0
Преди 77 години градът е освободен от германската окупация
Преди 77 години градът е освободен от германската окупация Снимка: МИА

Преди 77 години градът е освободен от германската окупация

Днес отбелязваме 13 ноември, Деня на освобождението на Скопие, ден, в който преди 77 години бойците от 42 и 50 Народноосвободителна дивизия и 16 Македонска бригада, както и другите партизански части, станаха част от заключителните операции по освобождаване от фашистката окупация и за осъществяване на мечтата за собствена и самостоятелна държава със Скопие като нейна столица, написа премиерът на Република Северна Македония Зоран Заев днес във Фейсбук по повод празника на града, съобщава "Слободен печат", цитиран от БТА.

Заев посочи, че днес е "ден, в който си спомняме за геройството, в който се покланяме на жертвите, бойците и на цивилното население, което заедно с партизаните се бореше за всяка улица на града".

Лидерът на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски също излезе с публикация във Фейсбук по този повод, посочвайки че "Македония и Скопие обичат свободата". "Скопие винаги е поставяло на пиедестал борбата за свобода, вярата в принципи и надеждата за бъдещето, в което вярваме. Хората, които се бореха за това преди 77 години, са наши герои днес, те донесоха победата над фашисткия окупатор и тяхна е славата, а обща е свободата", написа Мицкоски, цитиран от МИА.

И двамата не споменаха участието на българската армия, която по онова време се сражава в състава на Трети украински фронт, в освобождаването на Скопие от германска окупация.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари