Македонската страна отрича в автобуса да е имало туби с бензин

0
Това заяви министъра на вътрешните работи на Република Северна Македония Оливер Спасовски
Това заяви министъра на вътрешните работи на Република Северна Македония Оливер Спасовски Снимка: БГНЕС

Агенция "Беса Транс", чийто лиценз бе отнет снощи, отрича в катастрофиралия в България автобус да е превозвано гориво или пиротехнически средства

Министърът на вътрешните работи на Република Северна Македония Оливер Спасовски заяви, че според неговите първоначални информации не е имало туби с бензин в предната част на автобуса, катастрофирал и изгорял на АМ "Струма". Все пак разследването ще покаже това, каза той, цитиран от македонските медии и БТА.

МВР ще предаде всички документи на българската прокуратура, ако македонската прокуратура нареди това, каза министърът в телевизионно предаване снощи.

"Не мога да кажа предварително колко би продължило разследване, водено от друга държава. От интерес за всички е разследването да бъде кратко и ефикасно. Ако питате мене трябва ли да се разшири разследването мисля, че това трябва да се направи с цел да покрием всички възможни аспекти на такъв случай. Никой не трябва избегне отговорност, в случай, че я има", отговори Спасовски на въпроса какво мисли за информациите, че разследването на катастрофата може да продължи и до шест месеца.

Агенция "Беса Транс", чийто лиценз бе отнет снощи, отрича в катастрофиралия в България автобус да е превозвано гориво или пиротехнически средства, съобщава македонският сайт Фактор.

Агенцията информира обществото, семействата на загиналите и ранените в трагичния случай, че автобусът по никакъв начин не е превозвал контрабандно бензин, нафта или пиротехнически средства. Общият капацитет на автобуса е 450-500 литра дизел за използване от самия автобус и в никакъв случай не е имало резерв за контрабандни цели, заяви "Бека Транс".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари