Майстори убили Йордан и Марияна, после почистили следите с белина

0
Те са познавали жертвите си и са били наемани за ремонт на жилищата им
Те са познавали жертвите си и са били наемани за ремонт на жилищата им Снимка: БГНЕС / Архив

МВР първо разкрило извършителите, след това разбрало кои са жертвите.

Двама строителни работници са задържани за зверското престъпление край Негован. Те са познавали жертвите си и са били наемани за ремонт на жилищата им. Мотивът за убийството е пари, заяви на брифинг зам.-главният прокурор Иван Гешев снощи.

Части от трупове бяха намерени от рибар до язовира в Негован преди 2 седмици. Телата бяха в напреднал стадий на разложение и не можеха да бъдат идентифицирани дълго време. Вчера полицията съобщи, че убитите са 75-годишният бивш треньор по борба Йордан Атанасов и съпругата му Марияна.

“Първо стигнахме до евентуалните извършители, след това стана ясно кои са жертвите”, каза вътрешният министър Младен Маринов.

Двамата задържани са криминално проявени, единият от тях имал регистрации за противозаконно отнемане на моторни превозни средства, кражби, притежание на оръжие и е излежал присъда в затвора. Те са на 44 и на 39 г.

Убили Йордан и Марияна в един от апартаментите им в кв. “Иван Вазов”. Само през последните 10 г. двамата съпрузи са продали 7 свои жилища в престижни квартали на София като “Гоце Делчев”, “Красно село”, “Иван Вазов”, на бул. “Цар Борис Трети” и в центъра. Дълго време са печелили от наеми. Парите за жилищата Атанасов спечелил като треньор по борба в Нигерия, където живял дълги години. Съпругата му Марияна била учителка.

След убийството майсторите нарязали телата и ги превозили до язовира в Негован, като са минали през цяла София. После се върнали в жилището и започнали да чистят с белина, но не успели да заличат всички биологични следи, каза зам.-главният прокурор Иван Гешев.

В Техническия университет в столицата са били открити два пистолета, с които разследващите предполагат, че е извършено убийството. Според Гешев извършителите нямат сериозна връзка, която да ги свързва с университета. Те са имали трудов договор за техническа поддръжка.

Директорът на СДВР Георги Хаджиев обясни, че жертвите и убийците са се познавали за период повече от година и половина.

„Аз съм потресен от начина, по който е извършено убийството. В близките години такова зверско убийство не помня да е извършвано по този начин. Това, което мен ме притеснява, е как без притеснения задържаните лица съвсем спокойно са се връщали да изчистят апартамента, което говори за сериозни личностни деформации“, каза още Гешев.

МВР първо стигнало до евентуалните извършители на зверското убийство. Това се случва 7 дни преди да стане ясно кои са жертвите. Двамата работници са следени постоянно. Съвсем спокойно си работили, хапвали и дори обикаляли района, където е кървавият апартамент. Анализирано е движението им в последните месеци по клетките на мобилния оператор, каза още министър Маринов.

Йордан и Марияна не били обявени за издирване, което много затруднило разследването. Близка на семейството се свързва със служител на МВР едва в понеделник, за да съобщи, че ги няма. Така разследващите сглобяват сложния пъзел по заплетения случай. Майсторите са задържани на строителен обект извън София в сряда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари