Майстор с добро сърце от Русе получи награда от Тайван

6
Димитър Димитров изработи и дари над 200 инвалидни колички, с които болни кучета и котки успяват отново да проходят
Димитър Димитров изработи и дари над 200 инвалидни колички, с които болни кучета и котки успяват отново да проходят Видео: БНТ

Димитър Димитров изработи и дари над 200 инвалидни колички, с които болни кучета и котки успяват отново да проходят

Тайвански природонаучен телевизионен канал награди русенеца Димитър Димитров, който помага на парализирани животни.

Призът "Кристално сърце" е за неговото състрадание и доброта. Досега мъжът е изработил безплатно над 200 инвалидни колички, с които болни кучета и котки успяват отново да проходят, съобщи БНТ.

Откакто се разчу, че Димитър Димитров майстори и дарява инвалидни колички за кучета и котки, пред автосервиза му на улица „Екзарх Йосиф“ в Русе постоянно идват стопани на болни домашни любимци и молят за помощ. Не иска и стотинка за свършената работа, но от благодарност все повече хора му изпращат дребни суми , за да купува материали – ремъци, катарами, капси и всякакви детайли. Самият той също събира стари бебешки колички и всякакви играчки на колела.

Страшно много хора помагат. И мога да им благодаря само за това. Особено скоро имах един случай свърших колелата. А, като имаш нещо - вземеш, вземаш и то свършва в един момент има хора, които и финансово се опитват да помогнат колкото могат”, каза Димитър Димитров.

След репортаж по БНТ и други медийни публикации доброволческата му мисия придобива популярност чак в далечен Тайван. Каналът „Supreme Master TV“ разказва за каузата на добряка от Русе. Но с ефирното време нещата не приключват. Напротив. Номиниран е в категорията „Състрадание“ на телевизията и от Тайпе пристига кристално сърце за Димитър.

Това, че идва от другия край на света е още по-голяма изненада“, каза Димитър.

Освен това телевизионният канал подкрепя финансово автомонтьора от Русе , за да продължи да помага на парализираните животни да проходят. С получените пари той успял да купи допълнително части за производството на инвалидните колички. Но мечтата му е един ден да създаде здравна каса в помощ на уличните животни. Когато някое от тях пострада да има налични средства за лечението му.

Всички имат право да живеят, в края на краищата. Както имаме ние, така имат и те право. Ние, лично като хора не сме нещо по- различно”, казва Димитър.

За своята отдаденост към животните обаче, Димитър е получавал и хейтърски коментари.

Всеки прави каквото може. Нямам възможност да правя колички за хора. Друг има някакъв такъв шанс. Аз мога да правя колички за животни. Не е казано, че няма да правя и за хора. Просто толкова са ми възможностите. Дали ще бъде за хора или за животни все някой трябва да го прави. Що тоя хейтър не се хване да помага на хората", каза Димитър.

След работата в автосервиза Димитър успява да изработи по една количка на ден. Казва, че помни имената на всяко куче или коте, на които е дал шанс за нов живот. Оптимист е, че след локдауна ще има на кого да покаже тънкостите в неговия занаят. Ветеринар от Букурещ вече се е свързал с него и иска да се научи как да майстори колички за домашните любимци в Румъния.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, какво си купи днес от МОЛ-а?
- Няколко чифта бикини, че старите вече омръзнаха на целия град.

Харесай Дунавмост във Фейсбук