Маймунска сватба взриви зоологическа градина

0
Мася и Вася бяха издокарани с костюми и почерпиха гостите си с 10-килограмова торта
Мася и Вася бяха издокарани с костюми и почерпиха гостите си с 10-килограмова торта

Два примата в Барнаула сключиха брак. Такъв необичаен празник решиха да подарят на сибиряците за Нова година служителите на градския зоологическа градина. Двугодишният островен макак Мася е значително по-млада от своя избраник, но вече е в детеродна възраст и проявява интерес към Василий, съобщава LifeNews.ru, цитиран от Блиц.

Тя прекара последните два месеца в карантина, след като напусна московското си жилище.

В зоологическата градина запознали Мася и Вася малко преди Нова година. Зоологът Лилия Фрай твърди, че Вася е самец с характер, ревностно защитава територията си и проявява агресивност, ако някой се опитва да наруши личното му пространство, но Мася го очарова от пръв поглед.

Както е прието в такива случаи, за булката и младоженеца бяха ушити тоалети, беше поръчана торта и бе подготвен букет. По силата на характера си Василий се отказа от фрака и предпочете да прекара празника в традиционния за един макак вид.

Толкова много гости не очакваше да види не само младоженецът, но и директорът на зоологическата градина. Сергей Писарев разказва, че свидетелството за граждански брак дава право на младоженците да се сдобият с по-голямо жилище, след като се сдобият с потомство. В момента съвместният живот на Мася и Вася ще протича в благоустроена двустайна клетка.

Също като на истинска сватба гостите опитаха от 10-килограмовата триетажна торта и вдигнаха пластмасови чаши с чай, а госпожиците ловиха букета от ръцете на зам.-директора, облечен с костюм на маймуна. Букетът хвана момиче на име Марина, чиято сватба на шега бе насрочена за идното лято в зоологическата градина.

Източник: БЛИЦ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари