Майки се хванаха за косите заради 9-годишно дете

0
Момченцето е настанено в приемно семейство, но родната му майка настоява да си го върне обратно
Момченцето е настанено в приемно семейство, но родната му майка настоява да си го върне обратно Снимка: Евгени ЦВЕТКОВ, Марица.бг

Две майки - биологичната и приемната, се хванаха за косите заради 9-годишния Алекс.

Момченцето е настанено в приемно семейство, но родната му майка настоява да си го върне обратно. Проблемът е, че Валентина Ватралова има 5 деца от петима различни бащи и социалните служби се съмняват, че може да се грижи за момченцето. Заради агресивното поведение спрямо приемната майка Величка Ванева жената завежда дело за домашно насилие срещу Ватралова. Казусът е без прецедент. Искът в Районния съд е заведен от името на детето Алекс и приемната майка Величка Ванева. Поводът е демонстративно поведение от страна на Ватралова в училището на детето. Там тя вдига скандали на приемната майка и я обвинява, че не купува дрешки и вафли на момченцето, пише Марица.

Двете жени не са в роднински връзки и затова прекратихме иска срещу Ватралова в частта за домашно насилие. Остана обаче искът на детето, обясни зам.-председателят на Районния съд Александър Точевски. Съдът излиза с решение, което задължава биологичната майка Валентина Ватралова да се въздържа от физическо, психическо, емоционално, както и от всяка друга форма на насилие по отношение на Алекс. Издадена е и заповед за защита, която е връчена на Първо районно управление на полицията.

Ще се боря докрай за Алекс, зарича се майката Валентина. Дори затворниците имат право да виждат децата си, те му внушават да се страхува от мен, крият го, обвинява Валя приемната майка и социалните служби. Тя обжалва решението на съда и очаква да  върнат сина. Смята себе си за добра майка. Казва, че жена, която оставя децата си в пансион, ако не може да се грижи за тях, постъпва правилно, защото това е в техен интерес. 

В момента Валя живее в общински апартамент от кухня и две стаи заедно с 3-годишния си син Айнщайн. Баща му е някъде в чужбина. Жилището прилича на детска градина - килимите, прозорците, стените са декорирани с рисунки, всичко е в ярки весели цветове. По пода се търкалят играчки. Четирите братчета и сестричета на Айнщайн са на 4 различни места. 7-годишната Златина живее с биологичния си баща и е осиновена от съпругата му. Подобна съдба има и най-малката Анхела, на 1 година. Тя също се отглежда от жената на биологичния си баща. 5-годишната Андреа и 9-годишният Алекс са настанени от социалните служби в две приемни семейства.

За Алекс това е втори такъв дом. Той се учи добре. Спокоен е в дома на приемната майка Величка Ванева. Преживява тежко скандалите между двете жени, които нарича "майко". Сънува кошмари. Изпитва страх от отвличане от биологичната си майка. След случая в училището, когато двете майки почти се хващат за косите, Алекс споделя: "Аз бях тъжен, защото за пореден път майка удари мама". В момента Величка Ванева води детето на психолог. Момчето споделя, че се притеснява от биологичната си майка, защото го излага пред съучениците му, като вика: "Купиха ли ти вафли?". "Домъчнява ми понякога за мама, но обичам госпожа Ванева", казва 9-годишното момченце и в съдебната зала. 

Считам себе си за успешен, добре реализиран човек, медицинска сестра съм, имам всякакви квалификации, за компютри и т.н., ще се боря да си върна децата, казва Валентина Ватралова. Тя очаква в дома  да бъде върната Андреа, а след това и Алекс. За издръжката си разчита основно на брат си, който всеки месец  превеждал по 1000 лева за разходите на домакинството. Сега Валя се надява да спечели делото срещу приемната майка пред Окръжния съд. И признава, че най-голямата  мечта е да има още деца.

Източник: Марица
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари