Майката от Сандански убила двете си деца заради отмъщение

1
Предполага се, че е убила децата в момент на силен афект и за да отмъсти на съпруга си
Предполага се, че е убила децата в момент на силен афект и за да отмъсти на съпруга си

Двойното убийство потресе Сандански

Двойно убийство на дете на три години и дете на пет години е извършено в града. Това съобщи на брифинг Весела Стоилова – заместник-окръжен прокурор в Окръжна прокуратура – Благоевград, предаде NOVA.

„Двете деца са братче и сестриче. Има насоки за извършителя на престъплението, както и задържано лице”, посочи прокурор Стоилова.

„Сигналът за инцидента е подаден около 17:30 часа днес, колегите са реагирали моментално”, каза директорът на Областната дирекция на МВР – Благоевград старши комисар Дойчин Дойчинов.

Арестувани майката и бащата на убитите деца. Двамата в момента са в развод. Жената дълго време е била безработна, а отскоро е започнала работа като касиер в училище. Според източници на NOVA тя е била жертва многократно на насилие от бащата. Той е горски служител.

Кметът на града Атанас Стоянов заяви, че за жестокото деяние е заподозряна майката на децата. „Факт, да. Вероятно тя ги е умъртвила, но очаквам от полицията повече информация“, каза той пред БНР.

Има започнато досъдебно производство за двойното убийство. Продължават активните действия по разследването.

Отмъщение било в основата на двойното убийство

Според „24 часа“ 32-годишната Кристина Дунчева от Сандански заклала безмилостно двете си малки деца с кухненския нож след скандал със съпруга си. Кристина Дунчева е била в развод с мъжа си Георги Трайков, от когото са момиченцето, на 3 г., и момченцето, на 5 г. Предполага се, че е убила децата в момент на силен афект и за да отмъсти на съпруга си, който излязъл след скандала.

Двамата живеели с децата си в къща в центъра на града, заедно с родителите на Георги. Сигналът до полицията за убийството на децата е подаден от тях. Разследващите веднага пристигнали в къщата и задържали Кристина като заподозряна за кървавото престъпление.

Доскоро жената е била безработна, но на семейството не са липсвали пари. Мъжът работел и се грижел за тях. От 3 месеца чрез Бюрото по труда ѝ предложили работа и тя приела.

Кристина е с висше образование. Завършила е УНСС. Преди това е учила в земеделската гимназия в Сандански. Преди години е работила като младши експерт в Изпълнителна агенция “Железопътна администрация”. Съпругът също е висшист.

Напоследък двамата често се карали, разказаха местните след трагедията. Георги бил известен със склонността си към други жени и Кристина знаела за изневерите му, но винаги му прощавала заради децата.

"Искаха да ми ги вземат?!! Е, нека ми ги вземат сега.

Така убийцата посрещала полицаите в кървавия си дом... Налудничав поглед, разнопосочни показания и накрая "Аз го направих", пише Struma.com.

Съседи, извикали полицаите, които дошли за броени минути, тъй като жилището се намира на метри от полицейското управление в курортния град. Задържали я веднага. На въпрос "Какво си направила", Кристина повтаряла "Искаха да ми вземат децата? Е нека ми ги вземат сега ". Закарали я в полицията, където започнала да променя показанията си, твърдейки, че голямото дете ранило другото, после, че са си играли и накрая признала всичко.

Гледа безизразно и неадекватно, което определя поведението и като на човек, отключил тежко психично заболяване. В полицията цяла нощ е и бащата ,горският Георги Трайков, който е в шок. Родителите на момичето бяха първите, които пристигнаха в месното полицейско управление. И разказват, че само преди седмица Кристина се е прибрала с децата при Георги, от когото си тръгнала преди около месец. Непрекъснати разпри, скандали, жалби в полицията от страна на двамата родители, които в последствие оттегляли .

Проблеми в семейството, така полицаите определят мотива за тежкото престъпление. А проблемите, според близки до Кристина и Георги идвали от състоянието на младата жена. Вероятно прикривано психично заболяване. Родителите и уважавани хора, майката и е учителка. Потресени от това, което е направила дъщеря им, която системно предупреждавали да се прибере при тях, след като съжителството и с Георги не върви.

Иначе с голяма любов се събрали. Родили се децата им, момиченце и момченце, които снощи станаха невинни жертви на грешките на възрастните около тях, на родители, на близки, които знаели, че Кристина не е добре и мълчали. Вероятно след убийството младата жена ще бъде освидетелствана, казват хора в Сандански. Напоследък погледът и се беше променил, явно е имала психичен проблем.,коментират още съседи.

С Кристина работят психолози, които ще направят заключение за състоянието и. Засега няма официални данни ,че жената е страдала от психично заболяване .

Трагедия, невиждана в Сандански и региона. Майка да убие двете си деца по такъв болезнен и мъчителен за тях начин. Не си спомняме, да се отразявали по-тежко престъпление, за описанието на което трудно се намират думи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари