Майката на убития младеж: Господин полицай, с какво сърчице ми застреля детенцето?

0
Жената поиска да види осъден за смъртта на сина си
Жената поиска да види осъден за смъртта на сина си Видео: NOVA

Жената поиска да види осъден за смъртта на сина си

Полицаят, ранил фатално крадец миналата нощ в София, е стрелял от около 100 метра, и то след предупреждения и изстрели във въздуха. Това стана ясно от брифинг на прокуратурата и столичната полиция.

Майката на починалото 18-годишно момче е разстроена от случилото се и иска да види осъден за смъртта на сина си. Пред NOVA майката на починалото момче поиска за смъртта на сина ѝ да има обвинен. “Г-н полицай, с какво сърчице ми застреля детенцето? Само това искам - в очите да ме погледнеш и да ми кажеш. Аз съм майка, която е отгледала това дете сама. И не съм го възпитавала по този начин. И ти нямаше правото да му отнемеш живота така”, заяви Мария, майка на починалия Светльо.

В нощта на 17 срещу 18 септември в 4 РУ е получен сигнал за извършен грабеж над две момичета от три непознати лица. Пострадалите са дали конкретно описание на извършителите и незабавно е изпратен полицейски екип. По-късно постъпва нов сигнал в близост до бул. „Черни връх”. Екипът предприема действия по издирване и установява, че лицата се качват в автобус. Успяват да спрат превозното средство и залавят едното лице в автобуса и две, които се опитват да избягат. Единият полицай тръгва след бягащите и предупреждава няколко пъти, че ще стреля. Възпроизведени са два контролни изстрела, след което същият служител стреля по бягащото лице. Установява, че лицето е простреляно и не се чака линейка - полицейският автомобил и го откарва в болница „Токуда”. Лекарите установяват, че лицето е починало". Това каза директорът на СДВР Любомир Николов.

"Искам да заявя, че полицаят, възпроизвел изстрела, е награждаван безупречен служител със седем години стаж в МВР, на 33 г. Във връзка със заловените лица мога да кажа, че това са наши стари познайници. Установихме, че те са извършители на множество грабежи. При нападенията са използвали метални и гумени бухалки, за да наранят жертвите си”, каза още Николов.

Софийската градска прокуратура е получила сигнал от МВР за причинена смърт на мъж по време на полицейска операция. Наш служител е извършил незабавните следствени действия. Иззети са три гилзи. На 100 м от тях е имало следи от кръв. Извършено е освидетелстване на двама полицейски служители, при което са иззети обтривки от двете им ръце, както и униформеното им облекло. Пробите на униформените за наркотици и алкохол са отрицателни”, заяви Христо Кръстев, заместник-градски прокурор на София. Той добави, че са установени частични видеозаписи от момента на стрелбата.

Полицаят, произвел фаталния изстрел по 18-годишното момче, го предупредил поне 3-4 пъти, че ще стреля, ако не спре, казват от прокуратурата. „На един от видеозаписите се вижда, че полицейският служител, спира и взима поза за произвеждане на изстрел. Той не тича и не произвежда хаотично изстрели”, посочва заместник-градският прокурор на София Христо Кръстев. Има още свидетели за разпит.

Данните за произведените изстрели са от полицейски служител от мъжки пол, не от женски пол. Дали ще бъдат повдигнати обвинения ще се прецени, след като се съберат доказателства. Тук всеки един малък детайл може да промени заключението”, посочи Кръстев.

Наред със следственото дело, СДВР извършва и вътрешна проверка, която ще уточни всички факти и обстоятелства. Нямаме категорични данни каква е входната рана на пострадалия – дали е в гръб, или в предната част на тялото”, добави Николов.

По информация на NOVA полицаят носил у себе си и личното, и служебното си оръжие. Пред следствието той разказал, че е стрелял със служебния пистолет.

Наблюдаващите прокурори отказват предоставянето на всякаква информация относно атентата срещу бившия главен прокурор Иван Гешев. "Това е изрично настояване на Европол, с които работим съвместно", каза Христо Кръстев.

Относно разследването срещу Васил Божков, заместник-градският прокурор каза, че наблюдаващият прокурор следва да прецизира обвиненията, след това предстои предявяване на материалите по разследванията и решение дали ще се повдигне обвинение. Междувременно Божков остава под домашен арест.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 19
    6
    русенец
    Браво на полицаят, изпълнил е служебния си дълг. Зано има повече като него
  • 25
    5
    Кхгг
    Бум на престъпници , че и нагли , полицията си върши работата.
  • 25
    4
    Йгфбб
    Да си беседял на задника,за престъпници, наказания. Аман от рецидиви вече и все ревът че са невинни. Тая майка какво иска , синът й да обира хора и да остава ненаказан. Да си е възпитала детето. В щатите щяха да ги направят на решето и тримата.
  • 22
    3
    Петър
    Да си направи нов син.бандити и крадци си имаме много.не ни трябват
  • 33
    2
    Фртио
    Твоето детенце е престъпник с гумени бухалки!!!Не те ли е срам???Полицаят е действал адекватно и правилно!!Да е жив и здрав!!!Даже да го повишат в по-висок чин!!!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари