Майката на убития Димитър: Докато не се появих пред медиите, никой не предприе нищо

2
Протестиращите се преместиха пред дома на директора на полицията в Стамболийски, за чието отстраняване настояват
Протестиращите се преместиха пред дома на директора на полицията в Стамболийски, за чието отстраняване настояват Снимка: Боян Ботев, БТА

Протестиращите се преместиха пред дома на директора на полицията в Стамболийски, за чието отстраняване настояват

Близки и приятели на убития 24-годишен Димитър Малинов, и жители на пловдивското село Цалапица протестираха пред районното управление на полицията в Стамболийски, предава NOVA.

Те настояват за оставката на директора на полицията в града главен инспектор Ангел Керпиев и призоваха министърът на вътрешните работи да го отстрани от длъжност. Причината по думите им са забавянето с 6 дни и пропуски в разследването на случая с момчето.

Смъртта на Димитър Малинов е настъпила в резултат на тежък побой, който му е бил нанесен на 20 юли около 22:00 часа. Тялото му е намерено заровено на около километър от мястото, на което последно е бил видян. Арестуваните братя близнаци са с мярка за неотклонение "задържане под стража". Причината е че лично са укриватели на убиецът, който все още се издирва с Европейска заповед за арест.

Според майката на убитото момче Атанаска Бакалова е имало неглижиране на случая. "Докато не се появих пред медиите, никой не предприе нищо. Водихме наше разследване и казахме всичко, което сме научили", каза тя.

По думите ѝ още на 22 юли са съобщили в полицията кои са участвали в убийството на Димитър. На 24 юли убиецът замина за Германия, а близнаците заминаха на море, добави тя.

Протестиращите посочиха, че според тях има голяма вероятност братята близнаци да са участвали в убийството, а не само да са прикрили извършителя. Чичото на убитото момче Пейчо Малинов смята, че директорът на Областната дирекция на МВР в Пловдив старши комисар Васил Костадинов, който днес беше отстранен от поста, е този, който за 24 часа е разрешил случая.

Протестиращите се преместиха пред дома на директора на полицията в Стамболийски, за чието отстраняване настояват.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари