Майката на Тайбе Юсеин: Първото, което ще ѝ кажа, че много я обичам!

2
Възпитаничка на Русенското спортно училище донесе бронзов медал за България
Възпитаничка на Русенското спортно училище донесе бронзов медал за България Видео: Русе Медиа

България има олимпийски медал в женската борба, след като Тайбе Юсеин – възпитаничка на Русенското спортно училище и дълги години състезател на клуб „Юнак-Локомотив“, спечели бронза в категория до 62 кг.

Тя надви съперничката си Любов Овчарова със светкавичен технически туш, а цялата среща продължи едва 56 секунди.

Най-голямо бе вълнението на майката на Тайбе, която по стечение на обстоятелствата гледа срещата в Русе заедно със сестра си. Селиме Адем бе в крайдунавския град в подготовка за сватба в семейството, заради която е пристигнала от Германия. Първоначално дори мислела, че няма да успее да види мача, но в кафене в центъра отзивчиво ѝ осигурили тази възможност. Сватбеното тържество е утре, а медалът на Тайбе идва като истински подарък за близките, пише Русе Медиа.

Много се радваме на нашата шампионка, винаги си е шампионка. Много се радваме. Даже не разбрахме как бързо свърши срещата“, сподели майката.

Тя чака с нетърпение да се чуе с дъщеря си, за да ѝ честити медала. „Не съм ѝ звъняла вчера, не исках да я притеснявам, не исках да я разконцентрирам, ама сега вече ще можем да ѝ звъним. Първото, което ще ѝ кажа, че много я обичам, и да ми дойде на гости“, каза още Селиме Адем.

Родното село на Тайбе – Мъдрево, и община Кубрат вече подготвят тържественото посрещане на своята шампионка. Първи поздравления за победата към Тайбе бяха отправени от кмета на Община Кубрат Алкин Неби, кмета на родното Мъдрево Салим Мустафа и Мустафа Кесман – пръв треньор и откривател на гордостта на Лудогорието и България.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Рангеле, каква е тая музика, сватба ли минава?
- Грозданке, давай, че от 2 минути светофара свети зелено!

Харесай Дунавмост във Фейсбук