Майката на пребития тийнейджър: Бойко Борисов спасява детето ми!

0
Майката на Християн изказва благодарности на хората, помогнали на сина й
Майката на Християн изказва благодарности на хората, помогнали на сина й

Премиерът Бойко Борисов спасява живота на детето ми и съм изключително благодарна за това. Лично ми се обади след инцидента, съпричастен към здравето на Християн. Той говори с шефа на ВМА проф. Петров и сега синът ми е там. Проф. Николай Петров е постоянно до него. В реанимация е, контактен е, бях при него в сряда. Говорихме, не познава хората, които са го нападнали”.

Това каза Ивелина Вескова, майка на 17-годишния Християн, който беше нападнат, пребит и наръган с нож в понеделник около 17 ч близо до търговски център “Галакси” в кв. “Гео Милев”, предаде “24 часа”.

Майката не може да повярва, че свидетелите на местопрестъплението са толкова бездушни - всички гледали детето ѝ да лежи в локва кръв и никой не се обадил на спешния тел. 112. Случайно оттам минали нейни приятели и откарали сина ѝ в “Пирогов”.

Там животът му е спасен от д-р Бахрам Фирузи, на когото майката Ивелина също сърдечно благодари. 6 часа е продължила операцията в понеделник.

След нападението над Християн хулиганите от фракцията “Синя хунта” нападнаха още едно момче пред мол “София”. Тогава бяха арестувани 5-има души, а 3-ма вече са с обвинение за опит за убийство. В сряда директорът на столичната полиция ст. комисар Младен Маринов съобщи, че са задържани още 8 хулигани, които са в компанията на обвиняемите.

Разследването ще провери участието им и в нападението над Християн, който е със счупен череп, 12 разкъсвания на сухожилия и прободна рана.

Благодаря на Бойко Борисов като човек, политиката не ме интересува. Премиерът, проф. Николай Петров и д-р Фирузи са хората, които спасиха сина ми. Постоянно сме в контакт”, добави Ивелина Вескова. От СДВР още не са я търсили заради досъдебното производство по случая със сина ѝ.

Арестуваните 13 хулигани от агитката на “Левски” са на възраст от 15 до 18 г. Всички, с изключение на един, са с дълги криминални досета, участвали са в кражби, грабежи, побои. Хулиганите се разхождали по улиците с единствената цел да се сбият с някого.

В понеделник около 19 ч биячите нападнали Атанас Велинов пред мол “София” без причина. Неговото състояние остава тежко. Както и при Християн, побоят бил провокиран от враждата между “Левски” и ЦСКА.

В случая с Християн в кв. “Гео Милев” сините фенове вероятно са помислили, че е от ЦСКА, защото е бил с червени ивици на блузата. Те му подвикнали “Само ЦСКА”, а той, въпреки че е левскар, отговорил утвърдително, за да избегне конфликт. Те обаче му се нахвърлили с брутална жестокост.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Приемате ли тази жена за Ваша законна съпруга?!?!
- Приемам!
Отчето погледнал към младоженката и рекъл: - Момче, пак те питам..

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари