Майка загина пред очите на децата си

0
Майка на близнаци и студент по право са сред жертвите на терора в Брюксел
Майка на близнаци и студент по право са сред жертвите на терора в Брюксел

Властите започнаха да обявяват имената на трагично загиналите при атентата на летище Завентем. Първото име, което беше съобщено бе това на Аделма Тапиа Руис (36 г.).

Жената пътувала до Ню Йорк с двете си дъщери близначки. 4-годишните момиченца хукнали да си играят и когато баща им Кристофър се спуснал да ги върне, взривът избухнал. Само на метри разстояние от семейството си 36-годишната майка загинала вследствие на мощната експлозия. Едно от близначетата е ранено от шрапнел в ръката, бащата също е пострадал леко. , предаде Канал 3.

"Сестра ми пътуваше сама с децата, беше на гости при наши роднини в Ню Йорк. Децата играеха наоколо, но се затичаха нанякъде. Кристофър ги последва и излязоха извън гейта, когато стана експлозията", това разказа съсипаният брат на Аделма пред New York Times.

Загиналата е родом от Перу, но завършила Маркетинг в Брюксел. Била активна и популяризирала страната си в Белгия. Тя дори дейно участвала в демонстрация на перуанските традиции в Брюксел.

Заедно с любовта на живота си се радвали на двете си деца и мечтаели да отворят ресторант. Аделма, която била талантлив кулинар мечтаела да приготвя традиционни перуански ястия в сърцето на Европа - Брюксел. Вместо това, сега семейството й тъне в скръб и не може да прежали нелепата й загуба. 

Второто име, съобщено от властите, е това на студента по право Леополд Хект. 20-годишното момче било фатално ранено от шрапнелите на метростанция Мелбек. Смъртта му беше обявена в официално съобщение от брюкселския университет, където е учил - "Сейнт Луис":

"Скъпи колеги, с огромна скръб ви съобщаваме за смъртта на Леополд Хект, студент втора година в бакалавърската програма на специалност Право. Той е една от жертвите на варварската атака от вторник, 22 март, на станция Мелбек. Няма думи, които да изразят мъката ни. Мислите ни са насочени към семейството и близките му. Страдаме заедно с тях заради тази огромна загуба"

Ранените и загиналите са от над 40 националности, заяви белгийският министър на външните работи Дидие Реиндерс. 

Източник: Канал 3
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари