Майка търси истината за загадъчната смърт на бебето си

0
Искането на майката случаят да бъде поет от Софийската прокуратура е оставено без отговор
Искането на майката случаят да бъде поет от Софийската прокуратура е оставено без отговор

Преди две години Нина постъпва в частна клиника в Бургас за раждане, но след като излиза от упойка разбира, че бебето й е мъртво родено заради усложнения.

След като минава първоначалният шок от смъртта на рожбата им, младото семейство започва да търси повече информация от болницата за смъртта на детето си, разказва  BIG5.

И получават отказ. Решават да потърсят гроба му, но не го намират.

От болницата обясняват, че детето е родено без признаци на живот и е предадено на траурна агенция, с която работят, но не обясняват защо тя е дошла да го вземе чак от Сливен. В Бургас услугата е безплатна, като разходите се поемат от общината.

 В архивите на общината обаче детето е родено живо. А за петте часа, в които е било на този свят, е получило дори име, ЕГН и акт за раждане.

 Две години след ужасяващата трагедия, Нина Мандраджиева продължава да търси истината за своето дете.

Искането на майката случаят да бъде поет от Софийската прокуратура е оставено без отговор, въпреки че главният прокурор Сотир Цацаров обеща в ефира на bTV да прехвърли разследването.

„Това е само прехвърляне на топката. Навсякъде има отказ, не защо от София връщат нещата обратно тук”, каза Нина. По думите й следващата стъпка, която ще предприеме, е да се обърне към институции извън страната, които да се заемат с нейния случай. „Като минат всички процедурни тапи на действие мога да подам жалба извън България. Ако дойдат хора от чужбина тук и се занимаят със случая, нещата ще бъдат по-реалистични и ще имат по-добър резултат”, каза още тя.

Междувременно стана ясно, че Сотир Цацаров и Петър Москов подготвят специален екип, който да поема отговорност при разследването на подобни случаи.

„За този екип – не знам колко време ще мине, ще минат още 10 години”, каза майката.

Източник: BIG5
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари