Майка осолила тримесечното си бебе! Лекари се борят за живота му!

1

Специалистите в детската болница „Проф. д-р Стоян Киркович“ в Стара Загора се борят за живота на бебе в много тежко състояние, пише Ретро.бг.

Тримесечното момиченце е доведено в здравното заведение от майка си. Тя е признала, че е мазала кожата на детето със сол до края на втория му месец, защото така я посъветвала баба от квартала. Според поверия солта запазвала новороденото от болести, правела кожата му по-устойчива, а като пораснело, потта му нямало да мирише.

Подобни извращения има и в много други райони на страната.

Често във водата, в която се къпе бебето, слагат лъжичка сол. В момента цялото тяло на момиченцето е покрито с жестоки рани, на места кожата направо е олющена. Част от раните са гноясали и инфектирани. Това не попречило на майката да продължи да осолява детето си.

Момиченцето поддържа 39 градуса температура и има опасност от отравяне на кръвта. Осем известни лекари се опитват да спасят живота му. Детето изпитва адски болки и затова го упояват.

Вероятно Агенцията за закрила на детето ще го отнеме от майка му, която продължава да твърди, че е осолявала бебето за добро. Мислела, че раните му са от друга болест и упорито ги посипвала със сол.

Източник: Ретро.бг
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари