Майка на две деца се нуждае спешно от помощ

0

37-годишната варненка Милена Желева се нуждае от спешно от средства за извършване на изследвания в турска болница.

Тя е майка на две деца – 13-годишната Криса и 17-годишния Пламен, които минават през цялата ѝ болка.

Здравословни проблеми на Милена започват преди десет години с болки в гръбначния стълб, главата и крайниците. През 2012 година е диагностицирана със синдром на Райтер Лерой, но диагнозата е отхвърлена след 4-годишно лечение.

Оперирана е четири пъти заради дискови хернии. През 2018 година получава пареза на двата крака, поради което се придвижва с бастун, и то доста трудно и болезнено.

През 2019 година е диагностицирана с кисти на Тарлов, като американски специалист по заболяването е изразил мнение, че към този момент кистите не са причина за болките и влошеното ѝ състояние.

Консултация с турски неврохирург е установила, че операциите са били безсмислени, тъй като причина за болките не са били дисковите хернии.

След консултация с неврохирурга доц. Зафер Токташ на 14 декември става ясно, че трябва спешно да се направят редица изследвания. Лекарят се съмнява за сериозно неврологично заболяване, а именно – Амиотрофична латерална склероза (АЛС), но за да се докаже, е нужно да се направят поредица от изследвания и да последва спешно лечение.

Спешно трябва да се съберат 3 500 евро за извършване на съответните изследвания в Турция. Необходимо тя да пътува с придружител със самолет поради физическото ѝ състояние, което съответно изисква и още средства.

Все още не е ясно каква ще е точната сума за диагностика и лечение на варненката, но разходите са непосилни за нея и семейството ѝ.

затва се обръщам към вас с най-искрен апел за съдействие и подкрепа.

Милена моли за съдействи и подкрепа и благодари на всеки един, който я подкрепя и ще я подкрепи в трудния момент.

В момента единственият начин, по който може да помогнем чрез дарение, е в “Хелпкарма”.

Подадени са документи за откриване на дарителска сметка, открита е сметка за пейпал, но трябва да бъде издадена картата, предстоят разговори с ДМС, за да може да бъде започната кампания, както и поставянето на далителски кутии в цялата страна, написа близка на Милена във Facebook.

Тя моли всички, които имат желание да поставят дарителски кутии в подкрепа на Мими, да напишат лично съобщение във фейсбук страницата “Да помогнем на Мими”.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари