Майка на дете с диабет: В яслата ми обясниха как ще го оставят в коридора и то ще умре

3
Столичната община започва проверка дали има дискриминация към децата с диабет
Столичната община започва проверка дали има дискриминация към децата с диабет Видео: bTV

Столичната община започва проверка дали има дискриминация към децата с диабет

Родители алармираха, че поставят инсулина тайно, защото това травмирало останалите малчугани. Междувременно още семейства на деца със заболяването се оплакаха от грубо отношение на персонала в градини и ясли.

3-годишният Митко е с диабет и ползва инсулинова помпа - още в първия ден на яслата му среща неразбиране от медицинската сестра.

Започна да обяснява как детето ще получи хипогликемия и ще го оставят в коридора и то ще умре“, разказа пред bTV Ренета Василева, майка на Митко.

Аз не съм и казвала, че детето ще умре, което е истина. Казах ѝ: Момиче, няма ли за вас санаториални детски градини. Танцува захарта нагоре, надолу Аз не желая да поемам такава отговорност, на съвестта ми да тежи. На мен ми е жал за това дете", коментира медицинската сестра Валентина Тошева.

Майката подава оплакване, а сестрата напуска.

Медицинският специалист Вероника Христова е в системата на детските градини от над 30 години и сега се грижи за деца с диабет.

"Отпор има в началото при приема на децата, защото всички казват - Аз не поемам отговорност, аз няма да гледам това дете. А всъщност какво има да му се гледа - то се гледа като всички останали, с разликата, че обръщаш малко повече внимание на това се движи захарта", каза Вероника Христова, медицински специалист

Сигнали за отказ при прием на деца с диабет няма, каза столичният кмет.

"Важно е в случай, когато се приемат деца с диабет, да се работи заедно: директора, родители, учителите и, разбира се, медицинската сестра, за да се намери най-добрия подход", отбеляза кметът Йорданка Фандъкова.

Днес Митко ходи на градина с желание.

"Родител на дете с диабет трябва да чува това, което чуват всички родители на деца без диабет, нашите деца не са по-различни от останалите", категорична е Ренета Василева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    8
    Мари
    Стоене, Стоене А теб в какво специализирано заведение те отглеждаха и защо те пуснаха от там?
  • -7
    7
    Стоян
    И защо си втрещен?Днешните млади са прости ,без здрВна култура,роят се,сьздавате генетично сбъркани деца,и кво,сега ние , обществото,да ги търпим,да се грижим,за дебили,аутисти,идиоти.Така ли бе?На нарушават спокойствието на нашите нормални деца?С грешка си ,ти си за бой!Сбъркани дебили!
  • 7
    6
    аз
    коментар 1 и 5 вие сте дебили
  • -5
    5
    София
    Точно така,много правилно,всички деца с сериозни заболявания,в къщи,само стресират нормалните,то не би алергии,то не би диабет,на инсулин на хапчета,една сестра само за тях трябва!Те са за специални градини и училища!Няма само около тях да се върти персонала!Те не вземат пари за обслужване на болни деца,а те са болни!К то всеки ден!Ясно ли е?
  • 1
    4
    сащ е агресор
    Да, лошо е, но по-лошото е, че България има пари, за да финансира чжда война, България има пари да издържа усраински дезертьори, България има пари, за да купува нови 8 хартиени самолети, България има пари, за да се тика за евро, но БЪЛГАРИЯ НИКОГА НЯМА ПАРИ ЗА СОБСТВЕНИЯ СИ НАРОД! Докато има русофоби като ристюфците, мирчефците, про100$$ к!р0, @сен ф@силеф, лорерците, атанасофците, стоян михалефци, антоанета цонефа, мартин димитрофците, дайнофците, илиян фасилефците, ге0рги б0р!с0ф ге0ргиеф (боец), любомир алам@нофци, емил с0к0лофци, димитър гърдефци, георги ганефци, армани сбърканяни, хаджигенофци, рошен офшорнелиеф, создормон прасе и банкянската тиква - вредни са за БЪЛГАРИТЕ!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари