Майка дари органите на починалото си дете

0
Чувствам се една идея по-спокойна, като знам, че част от Даная е тук на нашия свят, каза Ани Стоянова
Чувствам се една идея по-спокойна, като знам, че част от Даная е тук на нашия свят, каза Ани Стоянова Снимка: bTV / стоп кадър

Чувствам се една идея по-спокойна, като знам, че част от Даная е тук на нашия свят, каза Ани Стоянова

„Чувствам се една идея по-спокойна като знам, че част от Даная е тук на нашия свят. След една такава трагедия се оказва, че можеш да намираш щастието в много странни неща“, каза Ани Стоянова, майка на 15-годишната Даная.

Даная изпада в мозъчна смърт след хематом в главата. След това Ани дари органите ѝ, за да даде шанс на трима души да продължат своя живот.

Ани Стоянова създава фондация на името на своята покойна дъщеря. Целта ѝ е да няма нито едно българско дете, което да няма достъп до качествено здравеопазване и образование.

„Случвайки ми се това, разбрах, че е много късно да предприемеш каквото и да било, когато си в този етап. Превенцията е нещото, което би спасило децата ни“, каза Ани в предаването „Лице в лице“ по bTV.

“Не се ли чудите защо всеки човек, сблъскал се със здравната система, може да формулира пет проблема в нея? Те се неглижират непрекъснато и са много назрели. Не се ли питате защо на болниците се налага да лъжат в подаването на данни до НЗОК, за да могат да работят и получават нормално заплащане? Не се ли чудите защо част от лекарите получават смешни пари?”, запита жената.

И добави: “Виждаме го, но нищо не се случва, а знаем за проблемите”.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари