Майка бе поразена от коментар за бебето й, но това спаси живота му

2

Когато продавачката казала на Джени Мърфи, че любимият ѝ син Бил има странни и страшни очи, младата майка била поразена от липсата на култура и наглостта на непознатата, но тази забележка не била никак случайна.

Джени все пак решила да не прави скандал и си замълчала, напускайки магазина. След няколко месеца обаче тя се притеснила за състоянието на детето си: то станало слабо, трудно стояло изправено и постоянно му се повръщало от млякото. Затова родителите му започнали да му дават твърда храна, разказва БЛИЦ.

Лекарите успокоили майката и казали, че детето има проблеми с отбиването и тя не трябва да се безпокои.

Когато Джени за пореден път отишла с детето на лекар, тя си спомнила за думите на продавачката за странните очи на сина си и това му спасило живота. Оказало се, че момчето има тумор в главния мозък. Да, родителите забелязвали, че то има странен поглед, но дори и не могли да си помислят, че това е признак за много сериозно заболяване.  

Лекарите казали, че това е бил сигнал за това, че в мозъка се натрупва течност. В същия ден на детето била направена компютърна томография на мозъка и тя установила масивен съсирек. Детето веднага било хоспитализирано в болница в Ливърпул. По думите на лекарите, туморът се  е появил преди около седем месеца. И така изведнъж всичките подозрителни симптоми, появили се у сина на Джени, наредили пъзела на болестта.

Преди няколко месеца момчето много трудно се събудило. Затова то било откарано по спешност в болница. Лекарите обаче не открили нищо и го изпратили у дома. Освен това, по-късно жената се оплакала, че момчето трудно ходи, но на същата възраст сестра му също е изпитвала слабост в краката, затова те приписали това на генетичните особености.   

През същия месец детето започнало да повръща млякото си. „Когато ни казаха, че момчето има тумор в главния мозък, всичките симптоми мигновено изплуваха в паметта ми”, казва Мърфи.   

Шест дни след поставянето на страшната диагноза момчето било подложено на операция, която отнела пет аса. Хирурзите успели да отстранят целия тумор. Биопсията показала, че той е бил раков – рак на хороидния плексус в трета фаза. Шансовете за оцеляване са се увеличили с 25%, след като момчето преминало и шестмесечен курс на химиотерапия.

За щастие на всички, оздравяването на Били протекло отлично.

Поради тежкото лечение, което поваля мнозина силни възрастни хора, момчето отново си играе с братята и сестрите си. Разбира се има и някои вторични ефекти – Били има проблеми с концентрацията, но лекарите казват, че в бъдеще те могат да изчезнат. 

Източник: БЛИЦ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари