Мъглижгейт: Маските не са били само оранжеви, според МВР

0
Проверка намясто не е потвърдила подадения сигнал
Проверка намясто не е потвърдила подадения сигнал Снимка: Кадър NOVA

Проверка намясто не е потвърдила подадения сигнал

Маските в Мъглиж не са били само оранжеви, имало е и от други цветове, каза на брифинг днес директорът на областната дирекция на МВР в Стара Загора старши комисар Стоян Стоянов.

Полицията е извършила проверка след публикация в медиите, че в неделя до оградата на училище в Мъглиж жена събира в жълт найлонов плик употребявани маски на гласоподаватели. "Жената е установена, установени са и лица, които са носили от тези маски. Тя даде обяснения, които, според нея, са логични за действията й. Самата жена живее в общината, но не е ангажирана с изборите - не е представител на политическа партия, не е застъпник, не работи и в общинската администрация, не е общински съветник. Досега няма криминални регистрации, не е и осъждана", каза още старши комисар Стоян Стоянов.

Той отказа да даде повече подробности с обяснението, че резултатите от проверката са докладвани на прокурор от Районната прокуратура в Стара Загора, който ще реши дали има достатъчно доказателства по случая за образуване на досъдебно производство.

В деня за размисъл, на 27 февруари, около 17,20 часа на тел. 112 в полицията анонимен мъж е подал сигнал, че неизвестни лица плащат за гласове в село Тулово, община Мъглиж, а хората, които са получили пари, пият и празнуват, пияни управляват моторни превозни средства по улиците на селото. Веднага била направена проверка намясто, която категорично не е потвърдила този сигнал.

Старши комисар Стоянов потвърди вече казаното от Районната прокуратура, че във връзка с изборите в Мъглиж не е имало задържани лица - нито за 24 часа по Закона за МВР, нито с постановление на прокуратурата.

Той бе категоричен и за това, че други сигнали, включително и от политически партии, при тях не са постъпвали. От общинската избирателна комисия в Мъглиж още в изборния ден казаха, че и при тях няма сигнали за нарушения.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари