Магистрала "Струма" край Дупница остава затворена за поне три седмици

0
Собственикът на цеха за вторични суровини се оплака, че много скъпо му излиза да извози отпадъците
Собственикът на цеха за вторични суровини се оплака, че много скъпо му излиза да извози отпадъците Видео: БНТ

Магистрала "Струма" ще бъде напълно отворена най-рано след три седмици.

Това завиха от Агенция "Пътна инфраструктура", след като отсечката край Дупница остава затворена в следствие на огромния пожар в депо за вторични суровини, предава БНТ.

Не е ясно колко ще струва ремонтът след щетите, нанесени от огъня върху мостово съоръжение на магистралата. А трафикът за Гърция ще минава по обходния маршрут през път Е-79.

Вече трети ден потокът от автомобили минава през село Усойка. Местните хора са притеснени от натоварения трафик.

В района на обходния маршрут ще дежурят допълнителен брой полицейски служители. През почивните дни магистралата ще бъде отваряна само в едната лента.

инж. Юлияна Божилова, Директор на Областно пътно управление-Кюстендил: Летни празници, хората отиват да почиват и трябва да се кара със съобразена скорост, с пътната обстановка.

В момента продължава обследването на нанесените вследствие на пожара щети по мостовото съоръжение. Чака се експертен доклад. Тонове отпадъци остават складирани под виадукта на магистралата.

Пламен Ангелов, директор РИОСВ Перник: Започна дейности по отстраняването, може би 20 процента от отпадъкът е отстранен, ако той не го отстрани в разумен срок, това трябва да го направи собственикът на терена. Пак повтарям като след това поиска възстановяване на средствата за това.

Кольо Илиев, собственик на цеха за вторични суровини: Много голям разход, на 110 км. караме отпадъка оттук за депониране. Цената на депониране в Костинброд на един тон плащаме 42,70 лева на всеки тон. Това всичко е свързано с документи, с кантарни бележки, с фактури и всеки ден може да се показва какво е свършено.

Ремонтните дейности ще бъдат извършени със средства на АПИ, но след като стане ясна количествено-стойностната сметка ще се предяви регресивен иск към собственика на предприятието.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари