Made in Ruse: Банален блок изникна на мястото на красива къща

31
Дълбоко се съмняваме, че блокчето е с архитекти от Виена
Дълбоко се съмняваме, че блокчето е с архитекти от Виена

Дълбоко се съмняваме, че блокчето е с архитекти от Виена

Град Русе е известен като Малката Виена заради красивата архитектура и емблематичните сгради. Малката Виена обаче постепенно изчезва. Красиви и уникални за нашите ширини къщи биват събаряни и на тяхно място се строят безлични „модерни“ жилищни или бизнес сгради. Такъв е случаят с добре позната на русенци къща на улица "Велико Търново" в центъра на града.

Теодор Недев споделя във Фейсбук възмущението си от това разрушаване на облика на Русе.

„Още една трагедия от Русе!
Красивата къща на улица "Велико Търново" и "Батак" е унищожена, за да изникне на нейно място банално блокче. Дълбоко се съмняваме, че блокчето е с архитекти от Виена.
Русе трябва да бъде обявен за архитектурен резерват, и всичко от началото на миналия век съхранено. Строителството в център извън строги стандарти - също трябва да бъде забранено.
Обезличаването на градовете ни за съжаление продължава, но често това става и с мълчанието на гражданите.“

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 16
    24
    САМО ТЯ ДА Е?
    САМО ТАЗИ КЪЩА ЛИ Е ИЗЧЕЗНАЛА? ВЪПРОСИ ДА СЕ ЗАДАВАТ ОТ 1995 г.ДО 2023 г.За консултанти запитайте всички бивши кметове на Русе и архитекти.Интересен изглед има къщата на "Буров". Прекрасна е гледката на бившият пионерски дом от към главната улица.Изгледа е плод на архитектурно творчество и решение.Браво на архитектурно строителните решения в нашият град подкрепени от общинските съветници в тоалетната преди заседания.Адмирации.Време е да чуем коментари и на общински съветници сега действащи и бивши.
  • 25
    23
    Малката Виена
    Малката Виена е отдавна превзета от обезумелите селяндури.Кон за магаре,кокошката,двора,оградата,галошите и наш човек,ваш човек,мойто,твойто,нашето и вашето.
  • 22
    22
    ТъПенчо
    Какъв е тоя архитект, който позволява застрояване на 100% на един парцел. Къде е паркинга, къде са гаражите за всички апартаменти пак на улицата. Поредните прецакани собственици, ще се хванат за гушите с новите си комшии заради парко места. Някой да е видял в Русе нов блок с паркинг? Това се правеше някога, когато колите бяха много по малко от сега.
  • -16
    21
    Сарай
    Освен да мразите и да завиждате друго не можете -, едно ило хубаво , друго лошо ... Вашите бестящи умове явно не се сещат за това, че собствениците на имота, НЕ желаят там да има къща , а ЖЕЛАЯТ има кооперация, в която да имат апартаменти. НЕ желаят да си делят частите от имота или да вливат пари в рушащ се имат?!? Кметът , КОЙТО И ДА Е ТОЙ НЕ е виновен , това е ЧАСТЕН ИМОТ! Ама не село от където идвате, сте свикнали, каквото и да се случи търсите кмета... Марш обратно на село , в Шумен, Разград , Кубрат и т.н.!!!
  • -21
    20
    до Стачо
    Какво му е другото в Европата? Идея си нямаш колко много такива сгради се саморазрушават и още повече ги събарят за ново строителство
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари