МААЕ: Дрон се е взривил в площадката на АЕЦ „Запорожие“

0
Русия обвини Украйна за нападението с безпилотния апарат
Русия обвини Украйна за нападението с безпилотния апарат Снимка: AP/Libkos

Русия обвини Украйна за нападението с безпилотния апарат

Дрон се е взривил в АЕЦ „Запорожие“, предава Ройтерс, цитирана от bTV.

Ударът е бил по шести енергоблок на централата.

Международната агенция за атомна енергия обяви, че е получила информация за детонирането на експлозива ръководството на Запорожката АЕЦ, а информацията съответства на наблюденията на МААЕ.

Призовавам да се въздържаме от действия, които противоречат на петте принципа на МААЕ и застрашават ядрената безопасност“, генерален директор Рафаел Гроси.

Русия обвини Украйна за нападението с безпилотния апарат. От ръководството на АЕЦ „Запорожие“ съобщиха, че нивата на радиация в завода са непроменени.

Запорожката АЕЦ, най-голямата в Европа, се контролира от Русия от март 2022 г., когато нейните сили превзеха голяма част от Запорожкия регион в Югоизточна Украйна.

Централата остава близо до фронтовата линия, като Украйна и Русия взаимно се обвиняват за обстрелването около централата, рискувайки ядрена катастрофа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари