Люцкан влиза в затвора

0
Телефонният измамник от Ветово се е признал за виновен и е върнал парите на една от жертвите си
Телефонният измамник от Ветово се е признал за виновен и е върнал парите на една от жертвите си Снимка: Кадър Нова телевизия

Под ръководството и надзора на Софийската районна прокуратура приключи разследването за измама, извършена от лице, представящо се за полицейски служител.

На 02.04.2017 г. свид. Д. К. се намирала в дома си в гр. София, когато на домашния й телефон се обадил мъж, представящ се за служител от Криминална полиция. В действителност това бил обвиняемият Люцкан Люцканов, който в хода на разговора с пострадалата успял да я убеди, че съдействието й е необходимо във връзка с установяването и задържането на престъпници. Казал й, че след малко по телефона с нея ще се свържат криминално проявени лица, които ще искат пари и че тя трябвало да им ги предаде. На свой ред Люцканов я уверил, че по този начин тя ще помогне на воденото разследване срещу тях. Мотивирана от неверните си представи, които Люцканов създал у нея, пострадалата събрала наличните в дома й пари – около 1500 лв., и в изпълнение на указанията на обвиняемия, излязла навън, отишла на адрес, посочен от него, и ги оставила на земята. Парите били взети от свидетелката по делото С. К., която преди това била инструктирана от обвиняемия да му ги предаде на територията на гр. Р. Същата отпътувала незабавно, но по пътя обвиняемият се свързал с нея, като сменил дестинацията, заявявайки, че предаването на парите трябва да стане извън населеното място. Междувременно св. С. К. се свързала с органите на полицията, уведомявайки ги системно за уговорките й с обв. Люцканов, информира Прокуратурата.

Пристигайки на уречената крайна дестинация, св. С.К. подменила парите с вестници, като ги оставила в несесер на мястото, посочено й от Люцканов. В момента, в който същият понечил да ги вземе, намиращите се в близост полицейски служители се отправили към него, но Люцканов побягнал без да се подчини на полицейските разпореждания. В хода на преследването Люцканов нанесъл телесна повреда на един от полицаите, като на свой ред обвиняемият бил ранен. Въпреки това Люцканов успял да се укрие, като малко по-късно се предал и бил задържан.

Във връзка с оказаната от Люцканов съпротива срещу полицейските служители и нанесената на полицай телесна повреда, същият е осъден с влязла в сила присъда, с която му е наложено ефективно наказание „лишаване от свобода“.

Настоящото досъдебно производство е било образувано срещу неизвестен извършител, като в хода на разследването е установено, че автор на измамата е Люцкан Люцканов – многократно осъждан, включително за други измами. 

На 12.06.2017 г., след като са събрани достатъчно доказателства за виновността на Люцканов, същият е привлечен като обвиняем. След направени самопризнания от страна на последния, на 21.06.2017 г. е постигнато споразумение между защитника на обвиняемия и наблюдаващия прокурор. Същото е било одобрено от съда, като на Люцканов е определено ефективно наказание „лишаване от свобода“ за срок от две години.

С постановление на наблюдаващия прокурор паричната сума, предмет на измамата, е била върната на пострадалата К.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари