Людмил Рангелов: Гешев и Сарафов компрометират магистратите

0
Войната винаги унищожава и двете страни
Войната винаги унищожава и двете страни Снимка: БГНЕС / Архив

Войната винаги унищожава и двете страни

Като че ли сме в някакъв ступор, не само по отношение на правителството, но и по рушенето на съдебната система. Такъв конфликт, разигран от хора на висока позиция, не може да бъде прогнозиран. Така адвокат Явор Нотев коментира скандалите в съдебната власт пред "Денят ON AIR".

Неговият колега Людмил Рангелов определи случващото се като "грозно" и като действия, и като отношения на магистрати. "Това, което правят Гешев и Сарафов, компрометира самата дума "магистрат". Това е дори извън доброто възпитание", коментира той пред Bulgaria ON AIR и допълни, че правилата трябва да се спазват.

По думите на Нотев искането за охрана от зам.-главния прокурор поражда мисълта за това какво трябва да разделят помежду си.

"Ако говорим за служебна йерархия - какъв служебен спор решават тези двамата, така че сблъсъкът да породи страх за живота? Нямам отговор. Огласяването е огромният проблем", посочи Нотев.

Главният прокурор застрашава живота на своя заместник-главен прокурор в европейска държава, която претендира, че докосва крайните резултати за постигане на върховенство на закона - никой няма да ни вземе на сериозно, категоричен бе адвокат Рангелов. Той сравни ситуацията у нас с френския роман "Опасни връзки".

"Войната винаги унищожава и двете страни. Отношенията им са на същото скандално и интригантско равнище", каза още Рангелов. Според него междуличностната война ще продължи дълго и ще приключи с унищожението и на двамата.

По думите на Нотев крайният изход зависи от това как Сарафов и Гешев ще употребят правомощията си. "Питам се какво би станало, ако спорът доведе до отстраняването и на двамата", отбеляза той.

Събеседникът му също не изключи хипотезата ВСС да отстрани Гешев от поста, но отчете, че трябва да се има предвид влиянието му върху членовете на съвета.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари