Любослав Костов: За педагозите има пари, но за никой друг няма

1
Нужни са 800 милиона лева за ръст на доходите​, каза главният икономист на КНСБ
Нужни са 800 милиона лева за ръст на доходите​, каза главният икономист на КНСБ Снимка: КНСБ

Нужни са 800 милиона лева за ръст на доходите​, каза главният икономист на КНСБ

Около 500 000 души работят на минимална заплата. Минималната заплата все още не е достойна. Те се лишават от много работи, паричният разход е повече от паричния доход. Това означава, че или се ползват заеми от роднини, или от бързи кредити, или от спестявания. Инфлацията е по-голяма като ръст от ръста на доходите.

Това каза главният икономист КНСБ и директор на ИССИО Любослав Костов в предаването „Денят на живо” по Nova News.

Реално сме обеднели с инфлацията, защото може да си купим по-малко хляб, по-малко кашкавал, по-малко от всеки продукт. В много ведомства не е компенсирана комулативната инфлация назад, добави той.

КНСБ настоява да има необлагаем минимум на минималната заплата. Според Костов направеното от предния парламент е добра основа.

Директорът на ИССИО обясни, че конфедерацията не одобрява проектобюджета на служебния кабинет, защото са нужни едни 800 млн. лева, с които да се вдигнат минимум с 10% заплатите на работещите в обществения сектор. „За педагозите има пари, но за никой друг няма”, каза Костов.

По думите му данък печалба трябва да стане задължителен за всички от 1 януари догодина. Предложението на синдикатите е той да бъде въведен още от средата на тази година.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари