Любомир Костов: 2/3 от работещите не получават заплатата, която стига за издръжка

3
Според изчисленията на синдикалистите минималната работна заплата трябва да е 1300 лева
Според изчисленията на синдикалистите минималната работна заплата трябва да е 1300 лева

Според изчисленията на синдикалистите минималната работна заплата трябва да е 1300 лева

2/3 от работещите, наети на трудови правоотношения, не получават заплатата, която стига за издръжка – да си платите битовите разходи, храната, тока. Това коментира в ефира на NOVA икономистът от КНСБ Любомир Костов.

„Говоря за основни нужди – хляб, сирене, храни. Не говоря за скъпи почивки и луксозни мебели”, поясни Костов.

„Размерът на минималната заплата е едва 45% от издръжката на живот”, продължи Костов. Според изчисленията на синдикалистите минималната работна заплата трябва да е 1300 лева, а не 780 лева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 9
    1
    Работник
    Трябва да е ама не е хигиениска в кауфланд взима 1200кинта нето така че пресметнете си работодателите какви боклуци сте и само искате и един да работи като за сто! Заслужавате само малоумници да ви служат и споко гъзолизачите НЕ ВЪРШАТ РАБОТА само ми хвърлят прах в очите и ТОПЯТ ДРУГИТЕ!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари