Любомир Аламанов: ГЕРБ са готови да взривят всичко, за да продължат да държат служби, власт и информация

1
В общественото пространство се разпространява само "тази информация, която службите искат да получим, заяви пиар експертът
В общественото пространство се разпространява само "тази информация, която службите искат да получим, заяви пиар експертът Снимка: БНР

ПП-ДБ са най-изолираната парламентарна група, защото имат принципи

ГЕРБ са готови да взривят всичко, за да продължат да държат служби, власт, информация. Това заяви пред БНР пиар експертът Любомир Аламанов.

Той е изненадан от факта, че ПП-ДБ не осъществяват по-добра комуникация и не разказват повече за това как се стигна до съставяне на сглобката.

"През 2022 г, когато избухна войната в Украйна, правителството на Кирил Петков помага много на украинците. Буквално помага на Украйна да оцелее в първите дни. ГЕРБ, с ИТН и ДПС, свалят правителството на Петков.

През лятото на 2022 г. в парламента нищо не се случва. Имаме служебно правителство, което казва, че без "Газпром" ще умрем.

Нормалните западни страни си задават въпроса какво се случва в България, когато има открита агресия и целият свят тръгва започва да се разтърсва.

Тогава ГЕРБ и ДПС рязко станаха евроатлантици, които са плътно в подкрепа на Украйна.

Когато се готвихме за извънредни избори след правителството "Петков", тръгна цялата масирана кампания, че евроатлантическите ГЕРБ и ДПС са се променили. След вторите избори става ясно, че Борисов не може да направи сам правителство. В този момент може би се е взело решение: "Нека ние да направим компромис, но той да се втория мандат и да е с ротация".

ПП-ДБ изглеждаха като формацията, която целенасочено не иска да прави евроатлантическо правителство. Можеше да излезе така, че не подкрепят ГЕРБ, при положение, че партията на Борисов иска да прави реформи. 9 месеца по-късно се оказа, че не са искали

Когато се тръгна да се прави реформа в прокуратурата, тя се направи донякъде".

Когато акад. Денков поиска да смени ръководството на ДАНС, защото теоретично и на хартия е под негово ръководство, но президентът, който формално назначава директор, отказа. Тогава Бойко Борисов каза: Нека да не пипаме тази служба.

Аламанов смята, че в общественото пространство се разпространява само "тази информация, която службите искат да получим".

"Ясен е изумителният двоен аршин и способност на някои институции да действат така все едно, че сме 1975 година. Ако ДАНС арестува висши държавни служители без да уведоми премиера, това означава, че му няма вяра. Прокуратурата трябва да каже дали се арестува по снимка. Ако се арестува, и.д. главен прокурор, който е сниман с хора, които се издирват за престъпления, също трябва да бъде арестуван. Ние не разбираме доколко са разкапани са институциите и не искат да работят по нов начин. Повечето хора не могат да си представят в какви милиционерски сглобки могат да попаднат. Службите държат като заложници много хора".

Любомир Аламанов коментира заявката на ПП-ДБ, че са готови след изборите да управляват с ГЕРБ, но не и с ДПС.

"ПП-ДБ искат да направят реформи, но разбират, че не могат да ги направят сами. Те не могат да повярват, че ГЕРБ са готови да взривят всичко и да ни върнат десет години назад, за да продължат да държат служби, канали, власт, информация.

ПП-ДБ казват какви са им условията. Когато са заедно, ГЕРБ и ДПС не искат да правят реформи".

Той смята, че ПП-ДБ не отхвърлят възможността да получат по-малко гласове.

"Важна ще бъде комуникацията на хората от ПП-ДБ, които трябва обяснят какво и защо са направили".

Аламанов коментира линията на поведение, избрана от Делян Пеевски през последната година.

"Как се противодейства на вербален насилник? На първо място трябва да има повдигане на нивото на осъзнатост на обществото.

Ако избирателите са склонни да му вярват, това е тяхно право. Но е странно, когато избиратели на ПП-ДБ вярват на Пеевски или на Бойко Борисов".

Ролята на част от медиите в целия процес е тъжна и не е със знак плюс, посочи още пиар експертът.

"Основното нещо е зрялост на обществото и на избирателите. Дали заради целенасочено подхвърлени фрази те да не отидат да гласуват? Дайте доверие на някакви хора".

Демокрацията е поемане на отговорност. Отказът да се гласува също показва отношение.

ГЕРБ и ДПС имат заедно 1.1 млн. гласа. Това е незаобиколим фактор.

ПП-ДБ са най-изолираната парламентарна група, защото имат принципи, а другите нямат и се разбират, смята още Аламанов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Takae
    ГЕРБ за пари и власт са готови да продадат и майчиното си мляко! Нагли,долни нещастници!!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари