Любо Ганев: Волейболистките ни искаха отново да играят в Русе

2
Ние не сме чувствали никога толкова внимание, колкото тук в Русе
Ние не сме чувствали никога толкова внимание, колкото тук в Русе Видео: Русе Медиа

Ние не сме чувствали никога толкова внимание, колкото тук в Русе

Женският национален отбор по волейбол е пожелал да играе финалите от Златната Европейска лига именно в Русе, защото момичетата са очаровани от атмосферата и публиката още от 2019 г., когато тук се играха мачове от Лигата на нациите.

Това сподели президентът на Българската федерация по волейбол Любо Ганев, който бе гост на днешната сесия на Общинския съвет в Русе, предаде Русе Медиа.

Волейболната звезда сподели, че никога не е забравял откъде е тръгнал и се радва, че родният му Русе отново става град на спорта. „Моята цел е Русе отново да бъде един от най-развитите спортни центрове. Благодарен съм и на кмета, и на всички Вас като община, защото нашият град беше домакин на много престижни първенства по волейбол. А ние не сме чувствали никога толкова внимание, колкото тук в Русе“, каза Любо Ганев.

Кметът Пенчо Милков припомни, че турнирът е трябвало да се играе миналата година, но заради пандемията е бил отложен. Той призова всички русенци да подкрепят българските националки в събота и неделя в зала „ОЗК Арена“.

Победителят в Златната лига ще играе на Чалъндж турнира догодина, който дава право да се влезе в Лигата на нациите.

Българските волейболистки ще играят срещу Чехия в полуфинала на 19 юни от 20 часа, а от 17 часа е другият полуфинал между Испания и Хърватия. Финалът е от 20 часа в неделя, 20 юни.

От старта на Златната лига момичетата на треньора Иван Петков не са загубили нито един гейм в мачовете срещу Украйна и Словакия.

Билетите за турнира са на цена от 10 лева и могат да се закупят в мрежата на Евентим, както и на място в ОЗК Арена – Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари