Люба Кулезич: Борисов се опита да овладее ситуацията от своя хол!

1
Не бях гледала по-тягостно интервю от това с бизнесмена Тони Златков по БТВ при Хекимян
Не бях гледала по-тягостно интервю от това с бизнесмена Тони Златков по БТВ при Хекимян Видео: bitelevision.com

Люба Кулезич коментира интервюто, което даде тази сутрин бащата на отвлечения и върнат Адриан Златков.

Тя споделя, че информационната стойност на интервюто е била нулева.

"Не бях гледала по-тягостно интервю от това с бизнесмена Тони Златков по БТВ при Хекимян тази сутрин.

Бащата на отвлечения и върнат срещу солен откуп Адриан се държеше в студиото като човек, който се подчинява на влиятелна молба, на която не може да откаже. Явно, че появата му едва ли е заслуга на редакторките на сутрешния блок. Напъните на водещия да разчувства аудиторията с бащините емоции дрънчаха на кухо. Информационната стойност на интервюто беше нулева, що се отнася до похитителите, до взаимодействието на семейството със службите, до приноса им за връщането на отвлечения.

Тони Златков се отнасяше към думите като сапьор към пехотна мина. Не призна размера на откупа, само намекна, че четири-пет дни се е занимавал със събирането на парите от приятели и колеги. Спести всякакви подробности за предаването на пакета с пачките. Не спомена дори къде се е намирал мостът, от който го е хвърлил лично, сам. Не съобщи как точно е протичал пазарлъкът с похитителите. Спомена за разменени есемеси с тях, но през зъби. А водещият преглътна естествения въпрос къде са били службите, щом не са проследили и не са засекли източника на съобщенията. Всъщност, кулминацията на този мъчителен разговор беше в благодарността към премиера Борисов.

Целта му явно се изчерпваше именно с тази изтръгната признателност. Това само по себе си прозвуча шокиращо. По-шокиращо дори от благодарността на бащата и към бандитите, че не са осакатили или убили сина му. Този неволен знак на равенство между министър-председателя и гангстерите от страна на г-н Златков е поразителен знак.

Той може да бъде прочетен така: никой у нас вече не може да отличи добрите от лошите, държавата от онези, които я саботират. Част от същия абсурд е, разказът как Бойко Борисов се обадил на Тони Златков късно вечерта след покушението, поканил го в дома си и се оказало, че там заседава щаб от топченгета. Обаче според потърпевшия, в МВР имало два други щаба, които заседавали по случая. Е, как при това експертно изобилие г-н Златков в крайна сметка се е отказал от съдействието на всякакви топченгета?! Хекимян не си даде зор да попита. Или не му дадоха. Но май в това е разковничето на драмата, че похитителите са на свобода, остават напълно неизвестни на службите и могат скоро да повторят удара си.

Явно в МВР цари пълен разнобой. Някакви лобита се ритат по кокалчетата и воюват помежду си. Премиерът е в шах. И за да излезе сух от собствения си кадрови батак в МВР, гази правила и регламенти, опитвайки се да овладее ситуацията. И то от своя хол в обкръжението на лична гвардия от полицаи. Ако такава е картинката, която в словесните си мъки г-н Златков без да иска очерта, то тя е ужасяваща.

И обяснява защо вътрешният министър Радев наложи медийно ембарго над похищението. Явно, за да спре теча на вътрешна информация, която доказва, че МВР е разграден двор. Само че тя изтича въпреки забраната. И гласи че: има общи черти между отвличането на Лара, дъщеричката на наркобоса Ивелин Банев Брендо преди четири години и сегашното отвличане на Адриан. Че дори сумата на откупа и тогава, и сега била почти една и съща, около 800 000 лв. Че и тогава, и сега парите са прибрани по сходен начин. Хвърлени са от високо, а ги е отнесъл самотен моторист. Този път мястото е мостът над магистрала „Тракия” край Ихтиман. Професионалистите, които спасиха момиченцето през 2013-та, знаят кой стои зад похищението й. Но са били безсилни да го осветят. И вече са прогонени от МВР като неудобни на лобитата, биещи се за надмощие сега.

А както се твърди, едното е свързано с т.нар. „библиотекари” и гравитира към кръга КОЙ, а другото е мотивирано от реваншизма на ексвътрешния министър Цветанов. Те взаимно се омаломощават, Борисов спасява себе си, престъпниците и мозъкът на отвличанията са волни като вятър. Вятър и мъгла е и опитът на премиера да си направи пи ар от целия филм на ужасите, сътворен с негово волно или неволно съучастие. Съвсем на място е призивът: „Бог да пази България”!

Източник: bitelevision.com
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари