Лятото свършва в неделя

0
Температурите падат рязко с 10-12 градуса след 17 август
Температурите падат рязко с 10-12 градуса след 17 август

Тази година лятото ще свърши в неделя, шегуват се синоптиците в БАН. Според тях времето ще остане горещо до края на седмицата, като най-топло ще бъде в събота. На следващия ден обаче живакът тръгва надолу. Истинското захлаждане ще започне на 17 август, уточняват още синоптиците.

Следващата седмица ще е значително по-хладно, съобщиха от БАН. Въпреки това по крайбрежието температурите ще останат в диапазона от 25 до 31 градуса, като днес за кратко временно ще се заоблачи. В по-голямата част от страната термометрите ще сочат между 33 и 37 градуса до края на седмицата. В София и районите около столицата няма да е толкова горещо. Синоптиците предупреждават за дъжд и гръмотевична буря в понеделник. След 28 август столичани трябва да извадят връхните дрехи, защото максималните температури ще са едва 18-20 градуса.

Огнеборците обаче ще трябва да се справят със стотиците огнища на пожари, преди да настъпи дългоочакваното захлаждане. Страната продължава да е под висок риск от образуване на огнища до края на седмицата. Потенциално най-опасните са горските райони в областите Видин, Плевен, Велико Търново, Русе, Шумен, Бургас и Ямбол.

Само за последното денонощие на територията на страната са възникнали 255 пожара. Те са локализирани и потушени, казаха от „Пожарна безопасност". Нерегламентирано сметище и сухи треви горяха в близост до ромския квартал „Нов път" във Видин. „На мястото има две пожарни", съобщи вчера главен инспектор Станислав Генчев, директор на регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението". Между пожара и първите къщи в квартала имало черен път, който би трябвало да попречи на огъня да стигне до домовете на хората.

Вчера бе овладян пожарът в близост до Априлци. Там догаряли по-дебелите слоеве съчки и отпадъци. Не така стоят обаче нещата във Врачанско, където има общо 14 огнища. При борба с огнената стихия, която изпепели три къщи в село Фурен, е обгоряло наполовина тялото на 70-годишния Петър Величков. Овъглени са и селскостопанските животни, които били в сградите. Все още обаче тлеят огнищата край газовото хранилище в Чирен, съобщават огнеборците.

Източник: Всеки ден
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари