Лятото се връща следващата седмица

0
Валежите и есенното време ще продължат до края на работната седмица
Валежите и есенното време ще продължат до края на работната седмица

Валежите и есенното време ще продължат до края на работната седмица.

И в четвъртък времето ще бъде облачно и дъждовно под влияние на циклона „Нефели”, предаде БГНЕС.

Сутринта в четвъртък временно валежите ще спират, но следобед отново ще започнат, като се очаква да бъдат интензивни почти в цялата страна. Оранжев код е обявен за 27 области в страната, като количеството на валежите се очаква да бъде между 30 и 50 л/кв.м.

Гръмотевични бури пък се очакват в Централна и Източна България. Има опасност от наводнения. През нощта срещу петък валежите ще продължат и ще бъдат по-обилни в Северозападна България. Ще остане доста хладно за края на юни.

В петък отново ще има превалявания от дъжд почти в цялата страна, температурите ще бъдат около 20 градуса. В събота температурите ще започнат слабо да се повишават, но отново ще има валежи и гръмотевични бури предимно в Централна и Източна България.

На 1 юли се очаква валежите навсякъде да спрат. Ще бъде слънчево и постепенно ще се затопля. В понеделник ще бъде предимно слънчево, без валежи и с температури между 22 и 26 градуса.

От вторник нататък можем да кажем, че лятото ще започне да се връща с пълна сила – във втория ден от следващата седмица ще бъде слънчево и топло, с температури от 23 до 27 градуса.

До края на следващата седмица температурите ще бъдат с летни стойности, ще бъде слънчево и топло и не се очакват валежи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари